Közélet 2014. szeptember 19. 23:36

A Jobbik azt szeretné, hogy a város ne egyik napról a másikra éljen

A Jobbik azt szeretné, hogy a város ne egyik napról a másikra éljen
A Jobbik helyhatósági választásokkal kapcsolatos stratégiájáról és választási programjáról tartott sajtótájékoztatót szeptember 19-én Kollár László. A helyi szervezet elnöke emellett szólt a kiskunfélegyházi kampány során kialakult áldatlan állapotokról is, amely szerinte azért veszélyes, mert a szavazatra jogosult polgárok sokaságát tartja távol a voksolástól.

Kollár László elmondta, hogy a Jobbik időben leadta jelöltjeinek listáját és az ehhez szükséges dokumentumokat. Mind a kilenc képviselőjelölt és a polgármester-jelölt is bejegyzésre került. Összeállt tehát a lista, miszerint a párt jelöltjei a következők: 1-es számú választókörzet Szikszai László, 2-es vk. Kovács József, 3. vk. Kollár László, 4. vk. Vakulya István, 5. vk. Szládik József, 6. vk. Szabó József, 7. vk. Csáki Norbert, 8. vk. Polgár István, 9. vk. Kovács Róbert. Polgármester-jelölt Kollár László. A 10-es választókerületben – a korábbi megegyezés szerint – Ván Jenőt támogatja a párt, annak ellenére is, hogy elfogadta a Nemzeti Fórum jelölését.

A párt programjával kapcsolatban kifejtette: változásokat szeretnének elérni, olyanokat, amelyek lehetővé teszik, hogy a város ne egyik napról a másikra éljen. Szeretnék elérni, hogy Félegyháza egy olyan település legyen, amely önfenntartásra rendezkedik be, illetve önellátását is megoldja. Ennek érdekében felelős vagyongazdálkodást vezetnének be. Ez azt jelentené, hogy a város vagyonát nem eladnák - egyszeri haszonszerzés érdekében-,hanem Félegyháza javára hasznosítanák. Erre példaként említette a sportcsarnok, strand, volt Fürdőszálló és városi kórház épületegyüttesét és szolgáltatási lehetőségeit, amelyek pillanatnyilag teljesen kihasználatlanok. Itt egy sport-, rehabilitációs- és wellness központot lehetne létrehozni, amit egy olyan vállalkozás üzemeltet, amelynek többségi tulajdonosa Kiskunfélegyháza önkormányzata. Ezt követően az egészségügyre, turisztikára, a népességmegtartó erő fokozására kidolgozott jobbikos elképzeléseket részletezte. A közbiztonsággal kapcsolatos elképzeléseik közül kiemelte a településőrség létrehozásának, valamint a mezőőrök létszámemelésének fontosságát. Elmondta, hogy több párttal ellentétben, a Jobbik konkrét választási programot dolgozott ki, amely honlapjukon részletesen is elérhető.

A választási kampánnyal kapcsolatosan Kollár László így fogalmazott: a Fidesznek két ága is van már, és a közélet másról sem szól, mint arról, hogy miként ölik egymást, milyen botrányokat kavarnak. Ez méltatlan, még a katasztrofális magyar politikai élethez viszonyítva is. „Attól tartunk, hogy kiütik az emberek fejéből, hogy van más alternatíva is, mit a Fidesz 1., vagy Fidesz 2. közül választani” – tette hozzá.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!