Kistérség 2020. július 17. 14:00

Tornaterem épül Petőfiszálláson

Képgaléria
Tornaterem épül Petőfiszálláson
Új tornaterem (hivatalos nevén tornaszoba) épül a Petőfiszállási Petőfi Sándor Általános Iskolában a Magyarország Kormánya határozata által kihirdetett Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program III. ütemében. Ezzel nagy álma valósul meg a településnek, hiszen a beruházás révén egy önálló, csak erre a célra épülő teremben tarthatják a későbbiekben a testnevelés órákat a gyermekek örömére.

A tornaterem 18 méter széles, 31 méter hosszú, 530 négyzetméteres Makovecz-stílusú épület lesz, amelynek tervezési munkálatai elkezdődtek. A helyszíni bejáráson részt vett Bihary Zoltán főosztályvezető a Nemzeti Sportközpontok Fejlesztési Igazgatóságtól, Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerület Központ igazgatója, Szász János polgármester, Rádi Györgyi iskolaigazgató és Lőrincz Hajnalka igazgatóhelyettes.

A különálló épület tornaterem mellett rendelkezik majd vizesblokkokkal és egyéb helyiségekkel. Az áramellátáshoz 100 százalékban a napenergiát hasznosítják, ami mindenben megfelel majd a modern kor elvárásainak. Az épületet előreláthatólag 2022-ben vehetik birtokba az iskolások.

 

Kövessen minket a Facebookon is!