Kultúra 2014. január 28. 13:14

Művészek, akik a tűzzel játszanak

Képgaléria
Művészek, akik a tűzzel játszanak
Rendhagyó kiállítás nyílt „Tüzet viszek” címmel január 23-án a Kiskun Múzeumban. A tárlatmegnyitón Mészáros Márta igazgató elmondta, az intézményben első alkalommal találkozhatnak a művészetpártolók tűzzománc kiállítással. A tárlaton. amely a Tűzzománcművészek Magyar Társasága (TMT) együttműködésével jött létre, a művészeti ág legjelesebb alkotóinak munkáival találkozhatnak a látogatók.

Kiállítás megnyitójában ifj. Gyergyádesz László szólt a műfaj történetéről és az elmúlt évtizedekben bekövetkezett változásairól, fejlődéséről. A TMT elnöke társasága munkájáról elmondta, hogy legfőbb feladatuk, hogy népszerűsítsék, megismertessék ezt az iparművészeti ágat, amely ma már a technikák fejlődésének, és az ezzel foglalkozók alkotói felkészültségének köszönhetően, a legelvontabb művészi gondolatok közvetítésére is alkalmas. 

A tűzzománcművészek társaságának központja Kecskemét, ami köszönhető annak, hogy a megyeszékhely 1975 óta működteti a Nemzetközi Zománcművészeti Alkotótelepet. A Kiskun Múzeumban megrendezett kiállításon március elsejéig a műfaj „nagy öregjeinek” munkái mellett fiatal hazai és külföldi tűzzománcosok izgalmas alkotásaival is megismerkedhet a tárlatlátogató.

H. S.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!