Kistérség 2020. július 20. 16:00

Átadták a felújított MÁV épületeket Petőfiszálláson

Képgaléria
Átadták a felújított MÁV épületeket Petőfiszálláson
Hosszú eljárás és előkészületek után átadták a felújított MÁV ingatlanokat Petőfiszállás Önkormányzatának. A MÁV Pályavasúti Területi Igazgatóság munkatársai július 13-án a szükséges dokumentáció elkészítése és az épületek bejárása után átadták a kulcsokat Szász János polgármester és Nagy Péter projektfelelős részére.

Az elmúlt évben az önkormányzat kezdeményezésére teljes külső felújítást kapott a Petőfiszállási állomás épülete. A munkálatok során az ingatlan állagmegóvása mellett nagy gondot fordítottak az épület műemlék jellegének megőrzésére. Az állomás emeleti lakásait az önkormányzat bérleményként közösségi célra kívánja hasznosítani a jövőben. A tervek szerint vasúttörténeti kiállítás, és bemutatóanyag kap majd helyet az emeleten, ami a turisztikai látnivalók sorát gyarapítja a településen.

A másik átadott ingatlan a vasúti átjárónál található MÁV épület, amit némi rendbetétel után elsősorban raktározásra fog használni az önkormányzat, valamint a szociális intézmény. A Kossuth utcai raktárépületet már tavaly átadta a MÁV igazgatóság, ezzel összesen 3 ingatlan került a település használatába, amelyeket különböző célra, de a lakosság javára hasznosít majd az önkormányzat, együttműködve a MÁV területi igazgatóságával.

 

Kövessen minket a Facebookon is!