Közélet 2014. szeptember 21. 11:35

Befektetői szemmel ismerkedett Félegyházával a tajvani nagykövet

Képgaléria
Befektetői szemmel ismerkedett Félegyházával a tajvani nagykövet
Kiskunfélegyházára látogatott szeptember 18-án Tajvan magyarországi nagykövete. Wen Lung Tao az Országgyűlés elnökének, Lezsák Sándornak és Csányi Józsefnek, a Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület elnökének meghívására érkezett városunkba. A tajvani diplomáciai vezetőt elkísérte a találkozóra a nagykövetség kereskedelmi attaséja is, aki a külföldi beruházásokat koordinálja.

Tajvan Közép-Európában, illetve Magyarországon potenciális befektetési lehetőségeket és helyszíneket keres. A tájékozódás elősegítésére a vendéglátók átadtak egy dokumentációt a nagykövetnek, amely Kiskunfélegyháza gazdasági, infrastrukturális és társadalmi paramétereit összegzi, bemutatva, hogy milyen befektetési lehetőségek vannak a városban. Wen Lung Tao megismerve az anyagot, szimpatikusnak találta Félegyháza jó elérhetőségét, az autópálya és a vasúti szállítás lehetőségének együttes meglétét. Meggyőződhetett arról is, hogy Félegyháza mint iskolaváros képes az igényeknek megfelelő munkaerő képzésére.

A nagykövetet látogatása során minden érdekelte, ami az élelmiszeriparhoz kapcsolódik. Ismerte a magyar libamáj hírnevét, tudta, hogy Félegyházáról kerül ki az export 80 százaléka. Arról is tájékozott volt, hogy az Integrál Zrt. termékei Európán kívül Kínába és Japánba is eljutnak. Véleménye szerint nem lehet akadálya annak, hogy Tajvanra is eljusson ez az ínyencség. Éppen ezért a nagykövetség részéről hamarosan megkeresés érkezik majd az Integrál Zrt. részére, hogy vegyen részt a Tajvanban hamarosan megrendezésre kerülő nemzetközi élelmiszeripari konferencián és szakkiállításon.

A várossal ismerkedve a nagykövetet lenyűgözte, hogy Petőfi városában lehet. Elmondta, hogy Tajvanon szeretik és ismerik a költőt. Be is bizonyította ezt azzal, hogy a Petőfi-emlékháznál idézett a „Szabadság, szerelem!” című versből. A látogatás után Wen Lung Tao úgy távozott, hogy hamarosan konkrét befektetési tervekkel tér vissza Kiskunfélegyházára.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!