Helyi hírek 2020. július 30. 17:30

Továbbra sem lesznek fesztiválok

Továbbra sem lesznek fesztiválok
Fesztivál helyett garázskoncertek jönnek – jelentette be Gulyás Gergely miniszter a kormányinfón. Az ágazat 5,2 milliárdos támogatást kap, a pénzről a Magyar Turisztikai Ügynökség dönt.

A kormány az operatív törzs véleménye alapján úgy döntött, nem változtat a hazai járványügyi szabályokon, hogy a második hullám megfékezhető legyen és el tudják kezdeni a tanévet szeptember 1-jével – adta hírül a HVG.

Éppen ezért a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó szabályokat továbbra is fenntartják, ami azt jelenti, augusztus 15. után sem lehet semmilyen fesztivált tartani. Eddig csak a tűzijáték és más augusztus 20-i programok lefújásáról döntött a kormány. Egyelőre szeptemberig tart a tiltás, annál tovább nem látnak, az 500 fő alatti rendezvényeket meg lehet tartani.

Gulyás elmondta azt is, a védekezés csak akkor eredményes, ha az emberek többsége betartja a szabályokat, a maszkviselés és védőtávolság megtartása fontos.

A zenészek garázskoncerteket tarthatnak, erre egy 5,2 milliárdos támogatási csomagot fogadott el a kormány. A pályázat felvételeit közzéteszik majd, a programot a Magyar Turisztikai Ügynökség bonyolítja le.

A zenészekre visszatérve Gulyás elmondta, több ötletet figyelembe vettek, köztük a német példát is. Olyan fizetéseket fog adni az állam, ami egy koncert megbízási díjának felel meg. A fesztiválszervezők kárpótlása egyedi egyeztetések kérdése, a stadionokban nem lesz koncert. Koncertet fedett téren, ültetéssel lehet tartani, az fertőzés esetén követhetővé teszi, ki, ki mellett ült.


Fotó: sziget.hu
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus