Kistérség 2020. augusztus 17. 08:00

Csónakba ültettek virágokat Tiszaalpáron

Csónakba ültettek virágokat Tiszaalpáron
Új ötlettel állt elő a település. Ezúttal nem közterületet, parkot, hanem közösségi akció keretében, egy használaton kívüli csónakot ültettek be különböző virágokkal.



„Tegyük szebbé együtt településünket! Helyezzük el, és ültessük tele virágokkal Tiszaalpár virágos csónakját” – szólt a felhívás. Az ötlet jónak bizonyult, az önkormányzat használaton kívüli lemezből készült csónakját helyrehozták, lefestették és az újfalui sportpálya melletti területre tették le. A csónakot megtöltötték a virágültetéshez legmegfelelőbb földdel, majd gondos kezek, különböző színű és fajtájú virágokat helyeztek bele. Természetesen meg is locsolták, és a föld tetejére faháncsot szórtak, hogy ne száradjon ki annyira. A munkában részt vevők ígéretet tettek, hogy a későbbiek folyamán is öntözni fogják.



Ivicz Netta, az önkormányzat pályázatokért felelős munkatársa elmondta, hogy pályázati pénzből sikerült a virágültetési akciót megvalósítani. Az elkövetkezendő időben Alpáron is terveznek egy csónakot közterületen elhelyezni, amit szintén virággal fognak majd beültetni. A csónak egyfajta települési jelkép is, mert a község közvetlen közelében van a Holt-Tisza és a Tisza-folyó is csak néhány kilométerre.

Fotó: Szentirmay Tamás

 

Kövessen minket a Facebookon is!