Sport 2020. augusztus 25. 18:00

Ismét félegyházi dartsos lett a bajnok

 Ismét félegyházi dartsos lett a bajnok
Félegyházi sikerrel ért véget a kecskeméti Lesz Vigasz Amatőr Darts Viadal Fináléjának nyolcas döntője. Városunk csapatát Valkovics István, Horváth Tibor és Horváth Zsolt képviselte. A finálé mellett párhuzamosan egy meglepetés open páros versenyt is rendeztek, amelyen Vincze Katalin és Farkas István indult el.

A beszámoló szerint a finálé helyosztó mérkőzései vegyesen sikerültek, de mindenki jó formában játszott. Az egyenes kieséses szakaszban Valkovics István jó játékkal alulmaradt, így az 5. helyen búcsúzott, ami szép eredmény a mezőnyben.

A legjobb 4 közé Horváth Tibor és Horváth Zsolt (címvédő) jutott be. A sors fintora miatt egymás ellen kellett megküzdeniük a döntőbe jutásért.

Horváthék azonos erőt képviseltek, így szoros meccsre nyílt kilátás. Mindketten egy-egy szettet nyertek. A döntő szettet döntő leg követte, ekkor már mindkét játékos kiszállón volt, végül Horváth Tibornak sikerült befejeznie a mérkőzést, így ő jutott a döntőbe.

A harmadik helyért Horváth Zsolt vívott két szettes meccset. A bronzmeccs is szorosra sikerült, de a Szolnokról érkezett kiváló játékos Mátyus Norbert nyerte meg, így Horváth Zsolt 4. lett.

A döntőben Horváth Tibor nagyon magabiztosan játszott, amit az eredmény is mutatott, végül 3-1-es szett arányban diadalmaskodott, így ő lett az idei bajnok.



A félegyházi csapat számára külön öröm, hogy a tavalyi és az idei sorozatot is városunk játékosa nyerte meg.

A párhuzamosan folyó páros openen Farkas István kezdő játékosként nagyszerűen helytállt és párjával a 9. helyen végzett.

Vincze Katalin és párja szintén egy hölgy játékos nagyon szépen játszott mindketten hasonló erőt képviseltek.

A csoportkör után sorba nyerték a meccseket és a harmadik helyét játszhattak.

Ez is szoros meccs volt. A döntő legben Katiék szépen helytálltak, megnyerték a meccset, így sikerült megszerezniük a 3. helyért járó kupát.

Gratulációt érdemel az FDC teljes csapata. Jár a köszönet a felkészítésért és az edzésekért Simon Gábornak.

Kép, információ: Tóth Róbert

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!