Hír rovatok 2020. augusztus 27. 12:00

Az MLSZ támogatását élvezik a polgárőrök

Képgaléria
Az MLSZ támogatását élvezik a polgárőrök
A kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület egy sikeres pályázatnak köszönhetően 120 ezer forint támogatást kapott idén júliusban a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, amit rádiók beszerzésére fordítottak. Ezek ugyanis elengedhetetlenek a labdarúgó mérkőzések biztonsági feladatainak ellátása közben. Marczényi Csaba elnök elmondta, hogy 2019-ben 10 alkalommal, 45 fővel, 135 órában, míg 2020-ban 5 alkalommal, 22 fővel, 66 órában állt rendelkezésre az egyesület a megye I. és megye II. összecsapásain, közöttük a KHTK mérkőzések alatt is.

A Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület 25 évvel ezelőtt, 1995. november 23-án alakult, Marczényi Csaba és Berencz József, akkori képviselő kezdeményezésére. Az azóta közhasznú szervezetként működő polgárőrség célja a város biztonságérzetének javítása, együttműködve a rendőrséggel és az önkormányzattal.

Marczényi Csaba hangsúlyozta, hogy karitatív szervezetként az elmúlt években árvizeknél, határátkelőkön is segítettek, és az idei vírushelyzet kapcsán is kivették a részüket a védekezésből. Jelenleg 72 fő az egyesület létszáma. Munkájukat számos díjjal ismerték el, legutóbb, augusztus 19-én, az elnök ”Kiskunfélegyháza Város Hagyományőrző és Hazafias Tevékenységéért”  kitüntető díjat vehetett át.

– Úgy gondolom, ez az elismerés nem csak a személyemnek, hanem az egész egyesületnek szól. Nagyon örülök neki, igazán megtisztelő. Jó érzéssel tölt el, új lendületet ad – tette hozzá a díjazott.

 

Kövessen minket a Facebookon is!