Sport 2020. augusztus 25. 17:00

Országos bajnokságon és örömíjász versenyen a Koppányok

Képgaléria
Országos bajnokságon és örömíjász versenyen a Koppányok
Augusztus 21-én Patyi Norbert, a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sportegyesület versenyzője, Ceglédbercelen mérte össze tudását, a Ceglédberceli Hagyományéltető Íjászegyesület által szervezett IIl. Szent István napi Íjászversenyen.

Norbert élménybeszámolója alapján egy kiváló rendezésű és hangulatú örömíjász versenyen vett részt a Ceglédberceli Szabó Pál szabadidőparkban. A viadalon 22 cél volt kihelyezve, a célok lővonaltól mért távolsága 15 és 28 méterig változott. Rengeteg ügyességi cél nehezítette a pályát, mint pl. mozgó talaj, mozgó cél, tükörből lövés és lyukakon való átlövés. Norbert egyéni csúcsot lőtt a versenyen, 408 pontot teljesítve, a mezőny elején a 13. helyre rangsorolta magát.

Szintén augusztus 21-én indult útnak a Koppányok a 7 fős csapata Tatára, a 2020. évi Történelmi Íjász Szabadtérti Országos Bajnokságra. A bajnokságot a Tatai Várban és a Tatai Öreg-tó partján festői környezetben rendezte meg a Magyar Íjász Szövetség Történelmi Szakága, és a Tatai Celőkék, a Gyulai Kerecsényi László Íjász Egyesület segítségével, 260 íjász versenyző részvétele mellett. Az Országos Bajnokságon való részvétel feltétele, az érvényes kvalifikáció megléte, amelyet több Koppány Íjász is teljesített, azonban programütközés miatt, csak négyen szálltak harcba a Magyar Bajnoki címért, amelyet kizárólag ezen a kétnapos bajnokságon lehet elnyerni. A kihívás a MISZ történelmi szabályzata szerint zajlott 24 célon, egy körben, a helyszín adta különleges terepviszonyok maximális kihasználásával. A bajnokságot a rendkívül technikás célkihelyezésen túl a jó hangulat és a forró napsütés is jellemezte, amit azonban kellemesen enyhített a hatalmas fák enyhet adó lombja. Ezen a bajnokságon való részvételt egy egész éves felkészülése előzi meg, mert a helyezéseken kívül, itt nyílik lehetőség az íjász minősítések elnyerésére is.

A következő eredmények születtek:

Modern pusztai íj kategóriában:


Kovács Máté második helyezett 384 ponttal, III-as minősített íjász.

Zoboki Csenge harmadik helyezett 326 ponttal, III-as minősített íjász.

Bicskeiné Csányi Mária nyolcadik helyezett 304 ponttal, II-es minősített íjász.

Vadászreflex íjjal:

Balanyi Sándor 440 lőtt ponttal tizedik helyen végzett.

Fekete Katica, Fejes Ildikó és Kovács László csapatsegítőként vették ki a részüket a bajnokságban, köszönjük nekik a versenyzők bátorítását és segítésüket, és az esemény dokumentálását is fotók tekintetében.

Kis Mónika
Koppány íjász

 

Kövessen minket a Facebookon is!