Sport 2020. augusztus 30. 14:35

Újult erővel készülnek a kézilabdaszezonra

Újult erővel készülnek a kézilabdaszezonra
Szeptember 13-án rajtol el a megyei felnőtt férfi kézilabdabajnokság, amelynek ezúttal is tagjai a Kiskunfélegyházi HTK. Az együttest nagyrészt félegyházi fiatal játékosok alkotják. A felnőtt liga mellett a korosztályos bajnokságok is elindulnak ősszel. Ezen belül ki kell emelni, hogy hosszú szünetet követően serdülő csapatot is szervezett a KHTK, ami az utánpótlás továbbfejlesztése szempontjából fontos mérföldkőnek számít.

A Kiskunfélegyházi HTK az U8-tól egészen a felnőtt csapatig több korosztályban képviseli városunkat. A szezonkezdetről Isán András szakosztályvezetőt kérdeztük.

Hogyan készülnek a szezonra?

Az összes csapatunk, játékosunk megérezte ezt a közel féléves kihagyást. Augusztus elején kezdtük el a szabadtéri, erőnléti edzéseket a Honvéd pályán. Mindenki lelkes, hiszen sokaknak hiányzott a játék.

A felnőtt csapat tavaly megfiatalodott. Marad ez az irányvonal?

Folytatjuk ezt az irányvonalat a továbbiakban, sőt tárgyalunk korábbi félegyházi játékosokkal is. Sajnos ketten is távoztak a főiskolai tanulmányaik miatt, őket pótolni fogjuk. Kapusposzton is lesz változás. Célunk a fiatalok és elsősorban a félegyházi játékosok beépítése a csapatba. Az edzői feladatokat továbbiakban is Fekete Krisztián látja el. Utánpótlás csapatainknál az újonnan alakult serdülő korosztályt Árvai Zoltán vezeti, hozzá tartozik majd az U13-as csapat is. Nagy Aletta az U12-eseket irányítja, míg a kisiskolás bajnokságban Kis Barbara az U9-et és az U8-at tréningezi.

Mennyire alakult át a megyei bajnokság?

Idén is lesznek változások, a megyei bajnokság mellett egy amatőr liga is szerveződött, több csapat inkább ott próbál szerencsét. A bajnokság létszáma végül nem változott, ugyanúgy 11 csapat lesz, mint tavaly. Az NB I/B-es KTE utánpótláscsapata, valamint a Bácsalmás, illetve a KIKI utánpótlás együttese új színt fog hozni a ligába. A mezőny mondhatni még inkább megerősödött, az élcsapatok NB II-es színvonalat képviselhetnek.

Lesz-e elvárás a fiatalokkal szemben?

Folyamatos fejlődést tűztük ki célul, ami nem megy egyik napról a másikra. A következetes munkában hiszünk. A fiatalos lendülettel, a gyorsaságunkkal nőhetünk ellenfeleink fölé. Különösebb tétet nem raktunk a fiatalok vállára, hiszen lépésről-lépésre haladva juthatunk csak előre.

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!