Sport 2020. szeptember 6. 16:00

Egészséges Bács-Kiskunért        

Egészséges Bács-Kiskunért        
A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a 2020/2021-es évben járásonként 1, azaz mindösszesen 11 helyszínen, 11 alkalommal sportversenyek rendezését valósítja meg olyan sportágakban, amelyek nagy hagyománnyal rendelkeznek Bács-Kiskun megyében. Ezek a sportágak az alábbiak: futás (terepfutás), kerékpározás, zarándoklat (teljesítménytúra), nordic-walking, lovaglás. A sportversenyek tematikáját ötpróba-jelleggel tervezi megvalósítani, amelynek célja, hogy a lakosok ne csak a saját környezetükben megrendezett sporteseményeken vegyenek részt, hanem a szomszédos járások eseményein is.

Az egészségmegőrzés céljából a legfontosabb helyen áll a napi megfelelő testmozgás. Céljuk elsősorban olyan közösségi események mellé állni, vagy létrehozni újakat ahol, a futás, a kerékpározás, a zarándoklat, a nordic-walking és a lovaglás közösségteremtő élményét is átélhetik a résztvevők. A sportprogramok mellett a megyei értékek megismertetését és értékőrzését is becsatolják számos eszközzel.

Tervezett helyszínek:

Szeptember 12., Bácsalmás – Jótékonysági kerékpártúra a felsőszentiváni malomhoz

Szeptember 18., Kiskunhalas – Európai Mobilitás hét

Szeptember 19-20., Kaskantyú – XXI. Kalocsai Kupa

Szeptember 26., Kiskőrös – 8. Trizoli Jótifuti jótékonysági futás/bringázás

Szeptember 27., Baja – Mogyi Kikelet félmaraton

Október 10., Szabadszállás – VII. Strázsa Honvéd Teljesítménytúra

Az Egészséges Bács-Kiskunért programsorozaton lehetőség nyílik a pontgyűjtésre is. A pontgyűjtő kártyákat az eseményhelyszíneken lehet igényelni. Aki legalább három mozgásformában próbára teszi magát és regisztrál – a
www.bacskiskun.hu honlapon, vagy a sportesemények helyszínén, – az részt vehet a nyereménysorsoláson. A fődíj, egy 200 ezer forint értékű kerékpár, továbbá kisorsolnak három darab 50 ezer forint értékű nyereménycsomagot is.
 

Kövessen minket a Facebookon is!