• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • Országos bajnoki címmel ért véget a Jogging Plus nyári versenyszezonja
Sport 2020. szeptember 6. 12:00

Országos bajnoki címmel ért véget a Jogging Plus nyári versenyszezonja

Képgaléria
Országos bajnoki címmel ért véget a Jogging Plus nyári versenyszezonja
Kiváló eredményekkel teljesítették a nyári triatlon és aqutalon versenyeket az 1992 óta Kiskunfélegyházán működő Jogging Plus Sportegyesület gyermekei.

Az első triatlon megmérettetésen az időjárás nem kedvezett a szakadó esőben is sikeresen helytálló 12 kis versenyzőnek július 25-én, Lengyeltótiban. Az egyesület 4 versenyzője első triatlon versenyén vett részt (Borbás Marcell, Szórád Kenéz, Benő Áron, Endre Barna) és kiváló eredményekkel teljesítettek a többiekkel együtt. Másnap a triatlon mixváltó országos bajnokságon az Újonc 2 csapat 9. helyen végzett (Szórád Hanna, Máriás Zalán, Takács Luca, Kovács Mátyás).

Augusztus 15-én, Ecséden tartották az I. Mátra Aquatlon országos bajnokságot (nyíltvízi úszást követően közvetlenül futás). A Jogging csipet csapta 12 fővel képviselte Kiskunfélegyháza színeit, akik közül többen az első aquatlon versenyükön indultak (Dékány Bence, Ficsór Rebeka, Pataki Benedek), ezért külön gratuláció illeti őket. Számos pontszerző helyezés mellett országos 5. helyet szereztek az Újonc 2 leányok (Bárány-Almási Bianka, Szórád Hanna, Takács Luca) és 3. helyet az Újonc 2 fiúk (Kovács Mátyás, Pataki Benedek, Rádi Zénó). Az én-te váltó 2. helyezettje lett Rádi Gellért és Szentesi Szabolcs összeállításban.

Fadd-Domboriban augusztus 22-én rendezték meg a XXXVI. Sportolna triatlon fesztivált és utánpótlás országos bajokságot. Ez a megmérettetés a hazai triatlonos élet legnagyobb versenyének számít több mint 1200 versenyzővel. Az egyesületet 14-en képviselték, ahol szintén többen az első triatlon versenyükön szerepeltek (Dékány Bence, Ficsór Rebeka, Pataki Benedek, Strupka Liza), s remekül teljesítettek. Dékány Bence újonc 1 kategóriában országos 5. helyet szerzett. Az én-te-ő váltóban a Beck Szilárd, Benő Áron, Stupka Liza összeállítású csapat a 7. helyen, míg a Kovács Mátyás, Rádi Gellért, Vincze Bálint összetételű pedig az 5. helyen végzett. Az egyik Újonc 2 fiú csapat (Borbás Marcell, Vincze Bálint, Zsigó Attila) 11. helyezett lett, a másik pedig (Kovács Mátyás, Rádi Zénó, Pataki Benedek) triatlon országos bajnokcsapatként állhatott fel dobogó legfelső fokára.

Gratulálunk a kiváló teljesítményekhez!

A versenyek részletes eredményei elérhetőek a https://triatlon.hu/eredmenyek oldalon.

Felkészítő edzők: Dinnyés-Kis Zsuzsanna, Gergely Péter, Németh László, Szentesi Szabolcs, Vidovics Zoltán.

Hálás köszönet a sportoló gyermekek szüleinek, akik bíztatták a versenyzőket, segítették versenyeztetés lehetőségét!

A versenyeken való részvételt a Rollsped Kft. támogatta, külön köszönet Szűcs-Szabó Sándor ügyvezetőnek.

 

Kövessen minket a Facebookon is!