Sport 2020. szeptember 14. 10:00

Mintegy 700 fő nevezett az országos erőemelő versenyre

Mintegy 700 fő nevezett az országos erőemelő versenyre
Szeptember 18-a és 20-a között rendezik meg a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupa és Elit Show-t a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Patyi Zoltán szervezőtől megtudtuk, a versenyre eddig 693 fő nevezett, az elit versenyen pedig 18-an mérik össze tudásukat.

Az eredetileg májusra kiírt versenyt a koronavírus-járvány miatt halasztották el szeptemberre. A versenyzők erőemelésben, guggolásban, fekvenyomásban, felhúzásban és bicepszben mérik össze erejüket. Az előkészületekről Patyi Zoltán szervezőt kérdeztük. 

– Hogyan halad a szervezés?

– Szerencsére nagyon sokan érdeklődtek a verseny iránt, ami a nevezők létszámából is látszik. A koronavírus sajnos nem könnyítette meg a szervezést, a járvány miatt szinte kétszer kellett nekifutni. Kisebb támogatók, illetve helyi vállalkozók segítik a lebonyolítást. Főtámogatónk az Inventor táplálékkiegészítő cég.

– Mit lehet tudni a programról?

– Szeptember 18-án, pénteken 9 órától tartjuk meg az ünnepélyes megnyitót. A verseny fővédnöke Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, illetve a védnök Csányi József polgármester. A versenyigazgató pozícióra engem kért fel a Magyar Professzionális Erőemelő Liga. Az első nap erőemelés-guggolás-felhúzás lesz -90 kg-ban. Szombaton ugyanez +90 kg felett, illetve 18 órától elit show, amin az elmúlt évben legjobban teljesítő versenyzői mérettetik meg magukat. Vasárnap pedig fekvenyomás és bicepsz versenyt tartunk. Az éremátadásra esténként, a versenyszámok végeztével kerül sor.

Patyi Zoltán szervező hozzátette, a versenyt az aktuális higiéniai szabályok betartásával rendezik meg a tervek szerint nézők előtt. Belépéskor lázmérés, illetve a kézfertőtlenítés kötelező.

Tervezett programok:

Szeptember 18., péntek


9 óra: Ünnepélyes megnyitó

9.30-tól: RAW + EQ: Erőemelés-guggolás-felhúzás: összes nő + férfi ifjúsági, junior, masters, open 90 kg-ig


Szeptember 19., szombat

9.30-tól: RAW + EQ Erőemelés-guggolás-felhúzás: férfi ifjúsági, junior, masters, open 90 kg felett

18 órától: Elit Show összes indulója, erőemelés-fekvenyomás-felhúzás


Szeptember 20., vasárnap

9.30-tól: RAW + EQ Fekvenyomás-bicepsz: összes nő + férfi ifjúsági, junior, masters, open összes induló Elit Show - egyedi érmekkel

Főtámogatók: Koch Torma, P&P Pékáru Kft., Félegyházi Tej, Goods Market.

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus