Kistérség 2020. szeptember 15. 16:00

Facsemeték jelzik az újszülöttek megérkezését Fülöpjakabon

Képgaléria
Facsemeték jelzik az újszülöttek megérkezését Fülöpjakabon
Fülöpjakabon rövid ünnepség keretében adták át szeptember 11-én a Csemetesoron elültetett facsemetéket, amelyek az 2019-ben született helyi kis lakosok tiszteletére kerültek az anyaföldbe. A községben a Csemetesoron lévő új fácskák ültetésével egyidőben pótolták a korábban kiszáradtakat, illetve új csemeték kerültek a temető parkolójában elhalt fák helyére is.

A fasor 54 kisfát tartalmaz, az első névtábla Bakró Miláné volt (2014.), a legutolsó Okolicsányi Pannié lett. Most 9 facsemete talált névadó gazdára, részükre emléklapot adtak át, illetve minden fa mellé került egy névtábla is. A névtáblákon szereplők: Polyák Máté (Balogh Nikolett – Polyák Ferenc), Czakó Szonka (Gál Erika – Czakó István Gábor), Kapus Réka (Szikora Judit – Kapus László), Molnár Martin Alex (Bakos Nikolett – Molnár Arnold Sándor), Olé Dániel (Zsel Adrienn – Olé István), Nagy Hella Boglárka (Kővágó Tímea – Nagy Zsolt), Kürtösi Dorka (Szalai Beáta – Kürtösi József), Rigó Olívia (Szász Nóra – Rigó Imre), Okolicsányi Panni (Békési Anna – Okolicsányi Viktor).

Bodor Sándor polgármester az ünnepségen elmondta, hogy ezentúl nagyobb figyelmet fordítanak a fák locsolására, kezelésére, hisz most pótolták a soron már korábban kiszáradt kisfákat is. A jövőben időben gondoskodnak a kiszáradt fácskák pótlásáról is. Javasolta a jelenlévőknek, ha a kisgyermekük elér egy életeseményhez (óvodakezdés, ötéves szülinap, ballagás, stb.) akkor készítsenek egy szalagot, és kötözzék fel a kisfára. Ebből is látszódna, hogy gazdája van a fának, és a megannyi szalag majdan hírvivőként is funkcionálna: igen, van élet a falunkban!

A tervek szerint nem folytatják tovább a csemetesort, hisz ki kellene vágni Kunszállás felé az akácsort. Ehelyett egy rózsakert építésében gondolkodnak a 2020-ban, illetve az azutáni években születendő gyermekek tiszteletére.

s. r. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!