Sport 2020. szeptember 16. 11:00

Tovább gyűjtik a pontokat az íjászok

Képgaléria
Tovább gyűjtik a pontokat az íjászok
Mozgalmasan kezdődött a szeptember a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület számára. Szeptemberben már három versenyen vettek részt: jártak Táborfalván, Taksonyban és Budapesten.

Szeptember 5-én Táborfalvára utazott a Koppányok 4 fős csapata. Az örömíjászversenyt a Táborfalvi Hagyományőrző Íjász Egyesület rendezte, a Tarcsay út melletti íjászpályán. Itt 16 célra lőttek a versenyzők, 2 körben nyolc darab 3D állatra. Mind a négyen dobogós helyezést értek el.

Eredmények:

Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 1., Kövecses Zsuzsanna 3., Patyi Norbert 3. helyezést ért el.

Vadászreflex íjjal: Tamáskovics Gyula első helyen zárta a versenyt.

A következő őszi hétvége is eseménydúsan telt, noha a jelenlegi járványterhes időszakban egy a korábbi évektől teljesen eltérő versenyévad alakult ki. A jelenlegi körülmények között nehéz vinni azt a lendületet, amely a korábbi éveket jellemezte. Ennek ellenére igyekszik az egyesület, versenyt szervez, csapatépítő napot tart, és a leg versenyaktívabb tagok viszik a Koppányok jóhírét országszerte.

Szeptember 12-én Tamáskovics Gyula és Kövecses Zsuzsanna Taksonyban a BTDSE által szervezett Mesék, Hősök, Legendák elnevezésű próbán vett részt. Kövecses Zsuzsanna 3., Tamáskovics Gyula pedig az 5. helyen végzett, mindketten vadászreflex íjjal lőttek.

Szeptember 13-án, vasárnap a Budapesti Turulmezőn versenyzett Bicskeiné Csányi Mária. Itt 30 darab rajzolt célra kellett lőni. Marika egyéni csúcsot lőtt, a lehetséges maximum 900 pontból a verseny végére 725 pontot gyűjtött össze, amely több mint 80 százalékos teljesítménynek felel meg. Ezzel a kiváló teljesítményével és a modern pusztai íjával a dobogó legfelső fokára állhatott, első helyezést ért el.

A Turul Koppányok következő nagy feladata a szeptember 27-re meghirdetett Tűzmadár Versenysorozat 2. fordulójának a megszervezése, amit Kiskunfélegyháza-Haleszban, a Zoboki-tanyán tartanak.

Kis Mónika
Koppány íjász

 

Kövessen minket a Facebookon is!