Sport 2020. szeptember 19. 18:05

Kupasiker a főtáblán

Képgaléria
Kupasiker a főtáblán
Továbbjutott a Magyar Kupa főtábláján a 6. fordulóból a megyei I. osztályú Kiskunfélegyházi HTK labdarúgócsapata, amely hazai pályán 1-0-ra múlta felül az NB III-as bonyhádi Majosi SE csapatát. A félegyházi együttes ezzel túl is szárnyalta tavalyi menetelését, amikor is a főtáblán az NB I-es ZTE ellen maradt alul. A következő körben immár a legjobb 64 között szerepel a Kiskunfélegyházi HTK.

A megyei kupamenetelést követően idén is bejutott az országos főtáblára a Kiskunfélegyházi HTK. A kupa 6. fordulójába az NB-s, magasabb osztálybeli csapatok is bekapcsolódtak.

A sorsolás ezúttal kegyes volt a KHTK-hoz, hiszen az NB III. középcsoportjában szereplő bonyhádi Majosi SE nem tűnt verhetetlen ellenfélnek.

Ennek megfelelően bátran kezdtek a csapatok, már a 2. percben feljegyezhettük az első félegyházi helyzetet, amire a vendégek lesgóllal válaszoltak a 8. percben.

Mindkét kapu előtt alakultak ki lehetőségek, kiegyenlített találkozót láthatott a szépszámú helyi publikum.

A második félidő első nagyobb gólhelyzete a KHTK előtt adódott, de a lövés nem talált kaput, a másik oldalon újfent lesgólig jutottak a vendégek.

A 72. percben megszerezte a vezetést a félegyházi csapat. Magony László iramodott meg a jobb oldalon és az erősen belőtt labdát Nagy Viktor továbbította a vendégek kapujába. (1-0)

A gólt követően beszorult a KHTK, de a védelem jól állta a rohamokat, emellett az ellenakciókra is jutott erő.

Az utolsó percek tűzijátékát megúszva végül a KHTK örülhetett. Magasabb osztálybeli ellenfelét legyőzve jutott tovább.


Mestermérleg:

Tihanyvári László (vezetőedző, Majosi SE):

Sok hiányzónk volt, a mérkőzést látva nem érdemeltünk győzelmet.

Némedi Nobert (vezetőedző, KHTK):
Nagyon küzdelmes mérkőzést játszottunk, az iramot meg kellett szokni. Voltak lehetőségek mindkét oldalon, az elején talán kicsit több nekünk. A második félidőben az egyetlen igazán nagy helyzetünket gólra váltottuk, amivel megnyertük a mérkőzést. A védekezésünk most jól működött, kevés lehetőséget hagytunk az ellenfelünknek. Minden siker növeli az önbizalmunkat, megyünk előre.

MOL Magyar Kupa 6. ford., 09. 19.
Kiskunfélegyházi HTK (megyei I.) – Majosi SE (NB III.) 1-0 (0-0)

Gólszerző: Nagy Viktor 72. p.

G. Z. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!