Sport 2020. szeptember 22. 13:30

Kupasikerrel rajtolt a KKC

Képgaléria
Kupasikerrel rajtolt a KKC
Lejátszotta első tétmérkőzését a 2020/2021-es szezonban a Kiskunfélegyházi KC NB II-es felnőtt férfi csapata. Szeptember 20-án a HEPP Kupa 1. fordulójában a Gyulai Colort látta vendégül a Constantinum Sportcentrumban. A KKC végig uralva a mérkőzést, magabiztosan győzött 109-76-ra, így bejutott a következő fordulóba.

A csapat hosszú időt követően játszott újra tétmérkőzést. A nyáron több új játékos érkezett a gárdához, illetve a csapat edzőjének személye is megváltozott. A továbbiakban Bindics Gábor játékos-edző irányítja az együttest.

Jól kezdte a KKC a Gyulai Color elleni mérkőzést, már az első negyed végén jelentős előnyre tett szert és a későbbiek során is tovább növelte a különbséget.

A csapat magabiztos játékkal rukkolt elő, ami önbizalmat adhat a bajnoki rajtig.


Bindics Gábor, KKC a játékos-edzője, a mérkőzést követően értékelt, beszámolva a csapat körüli változásokról:

Először is a csapat szerkezetében bekövetkező változásokat emelném ki: 4-es és 5-ös poszton új játékosokat köszönthetünk: Monostory Gergőt, Házi Rolandot, Kiss Szabolcsot, Varga Mártont.

Mellettük az 1-es poszton a még junior korosztályban játszó Gelányi Dániel érkezett. Az edző személyében is történt változás, engem tisztelt meg a club, ennek a feladatnak az ellátásával.

Szeptember 5-én, a Gyulán megrendezett 44. Erkel kupán játszott ebben a formában először a csapat, ahol a 3. helyet szereztük meg. Most pedig a gyulai együttest köszönthettük itthon a Hepp Kupa selejtezőjén.


A mérkőzésről:

Eredményesen kezdtük a mérkőzést, rövid időn belül nagy előnyre tettünk szert. Bátran tudtam rotálni, így majdnem mindenki lehetőséghez jutott már az 1. negyedben. Nagyon örültem annak, hogy, aki fellépett a pályára, egyből felvette azt a ritmust, ami meghatározta az eredményességünket. Ki kell, hogy emeljem a csapat legfiatalabbját, Gelányi Dánielt. Dani első csereként kapott lehetőséget a bizonyításra és élt is vele. Magabiztos játékával a 8. percben szerezte bemutatkozó kosarát, valamint védekezésben is teljes lángon égett. Indításokból tudtunk könnyű kosarakat is szerezni, 28 pontot elérve az első negyed végére. Emellett jól védekeztünk, 10 pontot tudott magáénak a vendégcsapat, ami nagyjából el is döntötte az összecsapást.  A 2., 3. és 4. negyedben kisebb különbségekkel tudtuk növelni az előnyünket, itt már sokszor nem az elvárt módon védekeztünk, sok volt a kiengedés és figyelmetlenség. Ugyanakkor mindenki hozzátette a maga részét és ki védekezésben hozott extra szerzett labdákat, ki pedig zseniális gólpasszokat adott társainak. Az ellenfél rendre ki is használta a hullámvölgyeinkben jelentkező lehetőségeket, és ahogy megszoktuk tőlük, végig szimpatikus hozzáállással küzdöttek.


HEPP Kupa Férfi 2020/2021 1. ford., 09. 20.
(Helyszín: Constantinum Sportcentrum)

Kiskunfélegyházi KC – Gyulai Color 109-76
(28-10, 24-20, 32-26, 25-20)

Információ: Bindics Gábor

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!