Kultúra 2020. szeptember 23. 10:00

Könyvtársarok – Országos könyvtári napok a 200 éves Hattyúházban

Könyvtársarok – Országos könyvtári napok a 200 éves Hattyúházban
Október 5-e és 11-e között 15. alkalommal rendezi meg a 30. születésnapját ünneplő Informatikai és Könyvtári Szövetség (IKSZ) a könyvtári szakma legtöbb intézményt, résztvevőt megmozgató sorozatát, az országos könyvtári napokat. E két jelentős évfordulóhoz kötődve kapta a program a Könyvtárak az emberekért – Ünnepeljünk együtt! címet.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár évek óta csatlakozik az országos rendezvényhez. Október 6-án, kedden a Betűbölcsi előadásait rendhagyó módon online tekinthetik meg a kismamák. Néma Attiláné Ella dúla a szülés utáni első órák jelentőségéről, Lipcseiné Tolvaj Mária védőnő a baba- és gyermekhordozó eszközök használatáról, az anyukák mindennapjait megkönnyítő előnyeiről beszél. A rendezvényre előzetesen a [email protected] e-mail címen jelentkezhetnek.

Szintén ezen a napon 16.45-től tartja következő összejövetelét dr. Szabó Imre filozófus vezette Könyvek klubja olvasókör, amelynek témája a norvég származású Roald Dahl elbeszélései.

Október 8-án, csütörtökön 17 órától a földrajzi szabadegyetem ismeretterjesztő előadásán dr. Tarjányi József mesél rokonaink földjéről, a végtelen sztyeppék országáról, a közép-ázsiai Kazahsztánról.

Október 10-én, 10 órától a családi szombat délelőttön a bibliotéka megbecsülése jeléül a leghűségesebb, a legtöbb dokumentumot kölcsönző olvasóit jutalmazza, majd Hattyúház, A mi könyvtárunk című felső tagozatos diákoknak meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetésére kerül sor.

 

Kövessen minket a Facebookon is!