Sport 2020. szeptember 22. 16:00

Döntetlen a rangadón

Döntetlen a rangadón
Női futsal NBI., 1 forduló

TFSE – Astra HFC-Üllő 3-3 (1-1)
⚽️Kovács Szilvia (12.), Pádár Anita (31.,40.) ill. Varga Adél (10.), Csolti Réka (21.), Benkő Mónika (33. perc öngól)

TFSE: Ősz Csenge – Benkő Mónika, Pádár Anita, Folk Zsuzsanna, Gruber Brigitta, Kovács Szilvia, Kiss Gabriella, Horváth Fruzsina, Králik Fanni, Janicsek Zsanett, Móczik Alexandra

Astra HFC-Üllő: Hargas Annamária – Varga Adél, Ganczer Hajnalka, Urbán Anett, Kota Gabriella, Csolti Réka, Krascsenics Petra, Dorner Dóra, Egri Réka

A női felnőtt futsalcsapat vasárnap kezdte meg a 2020/2021-es szezont. Ellenfelük a nyáron újabb játékosokkal megerősített TFSE együttese volt. Azt már a mérkőzés előtt sejteni lehetett, hogy igazi rangadó lesz a találkozó, sőt igazából miután hat csapat nevezett a bajnokságba, így nagyon sok találkozóra rá lehet majd aggatni a rangadó jelzőt. Nehéz mérkőzések várnak a csapatra, és valszínűleg több esetben nüanszok döntenek majd a végeredményt illetően.

Ez történt a TFSE otthonában is. Az izgalmas, pörgős mérkőzésen először az Astra szerzett vezetést Varga Adél⚽️ találatával a 10. percben. Két perc múlva egyenlített ellenfelük, a Kelen SC-től igazolt Kovács Szilvia vette be Hargas Annamária kapuját. Bár az első játékrészben több gól már nem született, akadtak helyzetek, és lehetőségek mindkét oldalon, és az Astra talán közelebb állt ahhoz, hogy újabb találatot szerezzen.

A második félidő képe ugyanolyan volt mint az első, nagyon igyekezett mindkét csapat eldönteni a mérkőzés sorsát. Erre először az astrás lányoknak lett nagyobb esélye, hiszen a 21. percben élete első NBI-es futsal mérkőzését játszó Csolti Réka⚽️ megszerezte a vezetést az Astrának, ráadásul Rékának ez volt pályafutása 100. találata is egyben. 

Mindkét csapatnak akadtak helyzetei 1-2-es állásnál is, de sajnos az Astra nem tudott nagyobb előnyre szert tenni, sőt a 31. percben Pádár Anita góljával ismét egyenlített a TF.  Két perccel később pedig ismét a lányoknál volt az előny: Benkő Mónika⚽️ ért bele rosszul egy beadásba, és a saját kapujába továbbította a labdát. Hozzá kell tenni ehhez a találathoz azt is, hogy a gólban oroszlánrésze volt Varga Adélnak, hiszen ő lőtte be a kapu előterébe a labdát. Nem sokkal a vége előtt Csolti Réka rosszul lépett bele egy lövésbe, ami elvitte a bokáját, így ebben a hét percben már nem számíthatott a játékára Dombó János. Nagyon igyekeztek a lányok, de az utolsó percben Pádár Anita megmentette a mérkőzést a TFSE-nek, és így 3-3-as döntetlennel végződött a találkozó.

A nyáron lényegesen átalakult csapat tehát egy pontot szerzett a rajton, jövő héten pedig az a szekszárdi együttes vár a lányokra, akik az első fordulóban 5-1-es vereséget szenvedtek az újonc Budaörs csapatától.

 

Kövessen minket a Facebookon is!