Program 2020. október 16. 08:00

Jubilál a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa

Jubilál a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa
Jubileumi koncertet tart a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa október 18-án, 17 órakor a városi sportcsarnokban. 25 éve, 1995. szeptember 15-én, néhány zenekedvelő ember részvételével és Kapus Béla karnagy irányításával, vezetésével alakult a társulat.

Az emlékezetes évfordulót egy nagyszabású, kétórás koncerttel ünnepli a 40 fős kórus, akik közül még 19 fő alapító tag ma is aktív, rendszeres résztvevője a próbáknak és fellépéseknek. Az elmúlt időszak nagyon termékeny volt, hiszen számos külföldi fellépés és élmény tarkította a zenebarátok életét. A hazai fellépéseken kívül megfordultak többször Olaszországban, Németországban, Ausztriában és tolmácsolták Kiskunfélegyháza üdvözletét, vitték a város jó hírét. 2008 óta minősítő versenyeken is részt vettek, amelyek eredményeként ma már büszkén viselhetik – az itthon legmagasabb minősítést, amit amatőr kórus kaphat – a Hangversenykórus fokozatot. A jubileumi esemény érdekessége, hogy látható lesz egy kiállításszerű anyag, ami az elmúlt éveket öleli fel, képekben. Ezeket megtekinthetik az érdeklődők a helyszínen.



A vasárnapi koncertre nagyon sokat készültek, végül sikerült maradéktalanul megvalósítani az elképzelést – árulta el Szatmári Imre művészeti vezető. A ritkán hallott, hiszen nagy apparátust igénylő (szólisták, zenekar) Balázs Árpád-mű, a Kunsági Betyárdalok is helyet kap a repertoárban, de hallható lesz filmzene, musical részlet és népdalfeldolgozás is. A közreműködők között szerepel Ujvári Gergely és Cseh Antal operaénekes, a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar, Tóth Renáta Bernadett és Vili Balázs gitárjátékkal, Bolla Julianna zongorán és Hegyi Bence dobon. Vezényel: Kapus Béla, Tóth László, Vili Balázs és Szatmári Imre.



A műsor összeállítása, lebonyolítása a művészeti vezető, Szatmári Imre utolsó munkája, hiszen 17 év után elköszön a kórustól. Helyét Vili Balázs veszi át, akit az eseményen megismerhet a közönség, aktív részese lesz az előadásnak.

A koncert ideje alatt orrot és szájat eltakaró maszk viselése kötelező, szeretettel várnak minden zenekedvelőt!

Z. A.

 

Kövessen minket a Facebookon is!