Sport 2020. október 29. 11:00

A Dorog vetett véget a KHTK kupamenetelésének

Képgaléria
A Dorog vetett véget a KHTK kupamenetelésének
A Magyar Kupa legjobb 64 csapata között a 7. fordulóban fejezte be menetelését a megyei I. osztályban szereplő Kiskunfélegyházi HTK labdarúgócsapata. Október 28-án, az NB II-es Dorogi FC már túl erős ellenfélnek bizonyult. A két osztálybeli különbséget és az erőfölényt érvényesítette a vendégként pályára lépő Dorog, amely végül 5-1-re győzött és továbbjutott.

Az egy osztállyal magasabban szereplő NB III-as Majosi SE legyőzését követően immár NB II-es ellenfelet kapott a megyei I. osztályú Kiskunfélegyházi HTK. A Honvéd Sporttelepen mondhatni ideális időjárási körülmények várták a csapatokat.

Gyorsan kialakította első nagyobb helyzetét vendég Dorogi FC, de a 2. percbeli lehetőség még kimaradt.

A 11. percig tudta tartani a 0-0-s eredményt a KHTK. Ekkor egy gyors elfutás után szélről belőtt labdát Mészáros Áron értékesített. Egy perccel később Csillag Dárius duplázta meg a különbséget. (0-2)

A két gyors gólt követően feljavult a KHTK. Sőt mi több egy tetszetős támadás végén Nagy Viktornak a szépítés is sikerült a 23. percben. (1-2)

Még mielőtt a hazai remények felerősödtek volna érkezett az újabb vendéggól szabadrúgásból. A szünetben 3-1-re vezetett a Dorog.

A fordulást követően ismét nagy helyzettel kezdett a vendégcsapat, de a gólvonalról még sikerült tisztázni. Az 53. percben viszont már semmi sem segített. Mészáros Áron a rövidbe lőtt közelről, amivel háromra nőtt a különbség. (1-4)

A fennmaradó időben tartotta előnyét a Dorog. A hajrában még egy veszélyes fejest feljegyezhettünk hazai oldalon, de a végeredményt Girsik Áron-Róbert állította be a 90. percben.

A Dorogi FC 5-1-el ment tovább, a KHTK részéről ezúttal a tisztes helytállásra futotta.



Mestermérleg:

Némedi Norbert (vezetőedző, KHTK):
 Erre a mérkőzésre is ugyanúgy készültünk, mint a többire. Örültünk neki, hogy a Magyar Kupában ideáig eljutottunk. Próbáltuk azt játszani, amit ilyenkor egy alacsonyabb osztályú csapat megtehet az ellenfelével szemben. Játékban kijött a két osztálybeli különbség. Fizikálisan és gyorsaságban nem voltunk és nem is lehettünk egy szinten az NB II-es Doroggal.

Németh Szabolcs (vezetőedző, Dorogi FC):
 Arra törekedtünk, hogy a papírformát érvényesítsük. Az eredménnyel maximálisan elégedett vagyok. Tudtam olyan játékosoknak is lehetőséget adni, akik sérülésből épültek fel, vagy éppen kevesebbet játszottak eddig a bajnokságban. Amit terveztünk, azt megvalósítottuk. A játék képe alapján megérdemelten jutottunk tovább.

MOL Magyar Kupa 7. ford., 10. 28.
Kiskunfélegyházi HTK – Dorogi FC 1-5 (1-3)

Gólszerzők: Nagy Viktor 23. p., ill. Mészáros Áron 12. p., 54. p., Csillag Dárius 13. p., Kovács Máté 28. p., Girsik Áron-Róbert 90. p.


G. Z. 

Fotó: Fantoly Márton

 

Kövessen minket a Facebookon is!