Közélet 2014. szeptember 29. 14:30

Kiss Kálmán vezeti az LMP megyei listáját

Képgaléria
Kiss Kálmán vezeti az LMP megyei listáját
Kiss Kálmán a Legyen Más a Politika helyi szervezetének elnöke és polgármester-jelöltje vezeti az önkormányzati választásokon a párt megyei listáját. A lista második helyén Makádi Balázs bölcsész-történészt (Kalocsa) jelölik. A harmadik helyen az LMP félegyházi szervezetének tagja és képviselő -jelöltje dr. Azúr Magdolna, negyedik helyen Balogh Zoltán vízügyi és élelmiszeripari szakember szerepel. Ezt sajtótájékoztatón jelentették be, ahol Kiss Kálmán pártja helyi programjáról, polgármesteri elképzeléseiről, Szél Bernadett az LMP társelnöke pedig országos programjukról szólt.

Az LMP megyei programjáról Kiss Kálmán elmondta, szeretnék elérni, hogy egy területi kiegyenlítődés történjen meg. Bács-Kiskunban ugyanis vannak dinamikusan fejlődő régiók (Kecskemét és Baja környéke) és vannak sötétebb foltok, mint például a Felső-Kiskunság és a bácskai rész, ahol a munkanélküliség a 20 százalékot is eléri. Félegyháza ennél kicsit előnyösebb helyzetben van, ugyanakkor messze nem igaz , amit a hatalmon lévő hivatal állít, hogy egy dinamikusan fejlődő város. Az utcákat járva azt lehet tapasztalni, hogy nagyon sok a szegény ember, akik a napi megélhetésért küzdenek – tette hozzá.

Polgármesteri elképzeléseiről elmondta, hogy megválasztása esetén a mindennapok polgármestere szeretne lenni. Elsősorban jó polgármester egy sikeres és fejlődő városban. Kiss Kálmán beszámolt arról is, hogy elkészült pártja programja, amely hamarosan írott és elektronikus formában egyaránt eljut a félegyházi választókhoz.

Szél Bernadett az LMP társelnöke elmondta, hogy a Megújuló Magyarország programjuk egy olyan Magyarországról szól, amely képes a magyar emberek számára megélhetést biztosítani válságálló munkahelyek megteremtésével. A falvakat és városokat járva azt tapasztalta, hogy szükség van a „zöld munkahelyteremtésre”. Ki kell aknázni a napsütéses órák magas magas számából, a geotermikus energiaforrásokból adódó lehetőségeket. Ez nemcsak munkahelyet teremtene, de csökkentené Magyarország energiafüggőségét is – tette hozzá a társelnök.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!