Közélet 2014. október 1. 10:25 Forrás: Fizetett politikai hirdetés

Félegyháza válaszút előtt áll

Félegyháza válaszút előtt áll
Tisztelt Kiskunfélegyházi Választópolgárok! 2014. október 12-én demokratikus döntés születik és a végeredmény meghatározza, hogy a következő öt évben milyen utat jár be a város. A döntés az Önöké!





Kiskunfélegyháza kormánypárti országgyűlési képviselőjeként mégis kötelességemnek érzem, hogy nyíltan elmondjam Önöknek – lelkiismeretemtől vezérelve – miért nem dönthettem másként, mint hogy az elnökségem alatt működő Nemzeti Fórum Egyesület Kiskunfélegyházán nem Kapus Krisztiánt, hanem Csányi József polgármesterjelöltet és csapatát támogatja.

Amikor 2005 júniusában a Nemzeti Fórum együttműködési megállapodást kötött a FIDESZ-szel, mely máig érvényes, Orbán Viktor így fogalmazott: „Egy hajlíthatatlan, rendíthetetlen nemzeti erővel köt a FIDESZ megállapodást, egy olyan erővel, melyre biztosan igaz a Szózatnak az a szava, hogy rendületlenül”. A Nemzeti Fórum alapelve: „küzd a közélet tisztaságáért, az igazságért szavakkal és tettekkel. Elutasít és elítél minden olyan cselekedetet, amely alkalmas mások megfélemlítésére, valamint hazánk vagy a demokrácia lejáratására.”

Nyíltan kijelentem: a fentiek szellemében sem most, sem a jövőben nem tudok azonosulni olyan városvezetéssel, amely összetartás helyett megoszt, személyes és közösségi kapcsolatait tisztázatlan helyzetek övezik, amelynek döntései morális értékek és normák helyett egyéni érdekekre épülnek, amely hatalomittas mámorában keresztülgázol minden számomra fontos értéken: az emberi méltóságon, az ellenfél tiszteletén, és amely a választók iránti alázatot félelemkeltésre cseréli.  

Csányi Józseffel két és fél éve dolgozunk együtt. Ez idő alatt megismertem személyiségét, ritka emberi és szakmai értékeit. Meggyőződtem róla, hogy minden tekintetben alkalmas arra, hogy kimozdítsa ezt a jobb sorsa érdemes várost arról az erkölcsi és társadalmi mélypontról, ahová az elmúlt évek megosztottsága vezette. Büszkén vállalom kiállásomat mellette a félegyháziak és az ország közvéleménye előtt! Mert Csányi József személye számomra garancia arra, hogy a Nemzeti Fórum alapelvei: a közélet tisztasága, az emberi méltóság és a demokrácia tisztelete az általa vezetett városban nem sérülnek. Biztos vagyok abban, hogy Csányi József és munkatársai képesek nyugalmat és biztonságot teremteni, a várost pedig a fejlődés útjára helyezni.

Én meghoztam a lelkiismeretem szerinti döntést. Tisztelettel kérem, tegye meg Ön is!

Bízom a félegyháziak bölcsességében.

Lezsák Sándor

Kiskunfélegyháza országgyűlési képviselője

 

Kövessen minket a Facebookon is!