Helyi hírek 2020. december 13. 10:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
Advent 3. vasárnapja – 2020. december 13.

1. Az adventi időszakban hétköznaponként reggel 6 órakor vannak a szentmisék a templomban. Szeretettel hívnak mindenkit a hajnali RORATE-misékre, hogy közös imádsággal és a kegyelmi ajándékok vételével indíthassuk a karácsonyi készület napjait. A hajnali misék előtt 5 óra 25 perctől szentségimádást tartanak és szokás szerint elimádkozzák az irgalmasság rózsafüzérét. Felhívják a figyelmet arra, hogy reggel 5 óra előtt senki ne induljon el otthonról, tekintettel a kijárási tilalomra!

2. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Jókai utca 1. szám alatti Karitász bolt. Szeretettel várják az érdeklődőket.

3. Hétfőhöz egy hétre, december 21-én lesz a betegek karácsonyi gyóntatása. Akik tudnak környezetükben idős, beteg emberekről, akik az ünnepek előtt szeretnének szentségekhez járulni, jelezzék a plébánián lakcím és telefonszám megadásával.

4. Már most hirdetik, hogy december 24-én, szenteste napján délután 4 órakor szokás szerint karácsonyi vigília mise lesz a templomban. Az idén kivételesen elmarad a pásztorjáték és az éjféli mise is. Karácsony napján és másnapján viszont teljes vasárnapi miserend lesz érvényben. A Kalmár-kápolnában karácsony napján délután 4 órakor lesz szentmise.

5. Kérik, hogy akik még nem rendezték idei egyházi adójukat és van rá lehetőségük, a plébánia irodájában tegyék ezt meg. Gondoskodó szeretetüket hálásan köszönik!

6. Jövő évi naptárak és kalendáriumok már megvásárolhatóak a templom kijáratánál.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!

 

Kövessen minket a Facebookon is!