Helyi hírek 2020. december 18. 10:00

Csányi Panka vette át az új autójuk kulcsát

Képgaléria
Csányi Panka vette át az új autójuk kulcsát
December 17-én, délután a Hanák Car Trade Kft. telephelyén átadták azt az autót, amelyet kiskunfélegyházi és környékbeli autókereskedők, magánszemélyek felajánlásának köszönhetően vehetett át a 4 gyermekes gátéri Csányi család.

Mint arról korábban beszámoltunk, december 10-én hajnalban ismeretlen kamionos összetörte utcán parkoló autójukat. A mindennapjaikban nélkülözhetetlen a jármű, hiszen a legkisebb lányuknál, Pankánál tavaly diagnosztizálták a leukémia egyik fajtáját. Műtétek és terápiák után, a budapesti kezelések most is tartanak, emiatt folyamatosan szükségük van autóra, hiszen a kislány tömegközlekedéssel nem utazhat. Az édesanya kétségbeesett Facebook-posztja után a félegyházi Hanák Car Kft. tulajdonosa gyűjtésbe kezdett és gyakorlatilag egy óra leforgása alatt összeadták a család új autójának árát.  A Ford Focus, amelyet most új gumikkal, teljesen felszerelve átadtak a családnak, még néhány meglepetést is tartogatott. Időközben szintén önzetlen felajánlásoknak köszönhetően a család minden gyermekének, egyenként 50 ezer forintos vásárlási utalvány, 2021. évi autópálya matrica, valamint egy üzemanyagtöltő állomás jóvoltából két tank üzemanyag is szerepelt az ajándékok sorában.

Az autó kulcsait Hanák Zoltántól Panka vette át, aki nagyon boldog volt, hogy új autójuk lett.  Elmondta még, hogy most a legjobb neki, hiszen karácsonykor itthon lehet és együtt lesz a család. Végezetül elárulta, hogy írt a Jézuskának és egy fényképezőgép még a szíve vágya.

Panka szülei köszönetüket fejezték ki és elmondták, hogy nagyon megható az emberek jósága és szeretete, amelyet már több ízben volt szerencséjük megtapasztalni.

Z. A.

 

Kövessen minket a Facebookon is!