Helyi hírek 2020. december 20. 12:00

Évzáró polgármesteri fórumot tartottak Bács-Kiskunban

Évzáró polgármesteri fórumot tartottak Bács-Kiskunban
Számos jó hír, bejelentés mellett Rideg László elnök beszámolt a lassan lezáruló operatív programról, amely példaértékűen zajlott Bács-Kiskunban és a kezdeti 63 milliárd forinthoz képest közelít mára már a 90 milliárdhoz. Ezek a fejlesztések a megye egészén megtestesültek új intézményekben, felújításokban, utakban, kerékpárutakban, megújult közterületekben, energetikai beruházásokban és turisztikai attrakciókban.

A beruházások felét idén adták át. A folyamatban lévő kivitelezésekre az elkövetkező év, évek adnak lehetőséget. Az esztendő végi záráshoz közeledve a napokban a megyei önkormányzat fejlesztési ügynöksége, amely többszáz páláyzatot koordinál, egy 11 milliárdos számlacsomagot nyújtott be a kincstárnak, amely a vírushelyzet ellenére a töretlen fejlődés mutatója is.

Az ősz folyamán újabb 4,5 milliárd forintról születtek támogató döntések és több mint egymilliárd forint plusz, kiegészítő finanszírozás érkezett megyénkbe, amely a megnövekedett kiadások miatt segíti a települési beruházásokat.

A jó hírek között szerepelt, hogy egymilliárd forintból épülhet útszakasz Lajosmizse és Kerekegyháza között.

Még az idén pályázati forrás teszi lehetővé, hogy a megyei településeken, 5 milliárdos keretösszegből csapadékvíz-elvezető csatornák épülhessenek, ahol szükség van még az ilyen célú infrastrukturális fejlesztésre. Lehetőség nyílik megyénk számára, hogy az elkövetkező években megvalósuljon 100 km kerékpárút, amely tervezéséhez szükséges pályázat finanszírozásban részesülhet. Az engedélyes és kiviteli szintű tervek elkészítése egy évet vehet igénybe, amelyek viszont szükségszerűek, hogy folytatódni tudjon az elkezdett dinamikus kerékpárút-fejlesztési sorozat Bács-Kiskunban.

A polgármesteri fórumon a településvezetők tájékozódhattak továbbá az elkövetkező pályázati ciklus elképzeléseiről, pénzügyi kereteiről, amelyek meghatározzák majd megyénk jövőbeli beruházásait, fejlesztéseit.

 

Kövessen minket a Facebookon is!