Helyi hírek 2020. december 31. 08:00

Átadták a közösségi házat a plébánia mellett

Átadták a közösségi házat a plébánia mellett
Megtörtént a műszaki átadása-átvétele a plébánia melletti közösségi háznak – tudtuk meg Hajagos Gyulától, a Szent István Egyházközség plébánosától. A vállalkozói szerződésben december 31-e volt az átadás határideje, amit jóval korábban, december 18-án teljesítettek.

A használatbavételi eljárás elindult, az épület berendezése a soron következő feladat. A felépült közösségi ház a remények szerint számos kulturális, művészeti, irodalmi programnak is helyet ad majd egyházi keretek között. A nagyterem fala a kialakításból adódóan alkalmas kiállítások rendezésére is. A földszinten egybefüggő, 127 négyzetméteres terem kapott helyet, ami 80-100 ember befogadására alkalmas, de egy mobilfalnak köszönhetően kisebb terek is leválaszthatók. A terem mellett kiszolgálóhelyiségek kaptak helyet. Az emeleti részen is van egy nagyterem, a cserkészcsapatot pedig klubszoba várja. A földszinten egy háromállásos garázs található.



Hajagos Gyula atya azt reméli, hogy a leendő programok felkeltik majd az emberek érdeklődését és szívesen kapcsolódnak be az eseményekbe. A tervek valóra váltása azonban a járványügyi helyzet után válik aktuálissá.

Z. A.

 

Kövessen minket a Facebookon is!