Helyi hírek 2021. január 9. 12:00

Megújul a kiskunhalasi autóbusz-állomás

Megújul a kiskunhalasi autóbusz-állomás
Idén megújul a kiskunhalasi autóbusz-állomás. A munkálatok ideje alatt, január 10-étől a jelenlegi helyszín közelében, a Semmelweis-téren kialakított ideiglenes állomáson vehetik igénybe a járatokat és a szolgáltatásokat a Volánbusz utasai.

Borítókép: Pozsgay Ákos  baon.hu 

Elbontják, és új állomást építenek új épülettel, kocsiállásokkal a kiskunhalasi önkormányzat tulajdonában álló autóbusz-állomáson a „Komplex közlekedésfejlesztési intézkedések Kiskunhalason” (TOP-3.1.1-16-BK1-2017-00013) című, támogatást elnyert projekt keretében. A munkálatok január 11-én indulnak, az átépítés várhatólag egyéves időtartama alatt – már január 10-én, vasárnap üzemkezdettől – az autóbusz-közlekedési szolgáltatások ideiglenes helyszínen vehetők igénybe.



A járatok a Semmelweis-téren, a Nagy Szeder János utca és Május 1. tér közötti útszakaszon kialakított hat ideiglenes kocsiállásról indulnak és oda érkeznek. A menetrendi indulási és érkezési időpontok nem változnak, de a járatok induló kocsiállás-számai módosulnak. A kihelyezett irodakonténerekben érhető el az információs szolgálat és a pénztár az utasok számára.



Az önkormányzati fejlesztésnek köszönhetően a kor elvárásainak megfelelő szolgáltatást nyújtó állomás épül Kiskunhalason, amely mind az utasoknak, mind a Volánbusz munkavállalóinak kulturált körülmények biztosít a jövőben. Az újjáépítés ideje alatt a változásokról az utasok a helyszínen és az autóbuszokon kihelyezett tájékoztatókon, valamint a társaság honlapján tájékozódhatnak.



Kiskunhalasról egy iskolai előadási napon 117 járat indul, ugyanennyi érkezik és 43 halad át az állomáson, valamint mintegy 2500 utas veszi igénybe a szolgáltatásokat, amelyeket a Volánbusz 40 autóbusszal és 83 autóbuszvezetővel lát el. A regionális és országos járatok Kiskunhalas vonzáskörzetében, a szomszédos, illetve nagyobb települések, megyeszékhelyek között kínálják az eljutási lehetőségeket, többek között Kiskunhalas-Kiskunmajsa-Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas-Soltvadkert-Kiskőrös, Kiskunhalas-Kalocsa, Kiskunhalas-Szeged viszonylatokon.
 

Kövessen minket a Facebookon is!