Kistérség 2021. január 14. 08:00

Megújult Bugacpusztaháza önkormányzatának épülete

Megújult Bugacpusztaháza önkormányzatának épülete
Támogatási kérelmet nyújtott be, és 17,64 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült az Európai Regionális Fejlesztési Alapból Bugacpusztaháza Községi Önkormányzat a Terület és Településfejlesztési Operatív Program „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című TOP-3.2.1-16-BK1-2017-00026 azonosító számú felhívásán. A projekt megvalósításának helyszíne az Értéktár épülete.



Jelentősebb felújítás nem történt az épületen, az elavultsága, rossz energiahatékonysága, a környezet terhelése/szennyezése miatt nem felelt meg eddig a ma elvárt műszaki, hőtechnikai és energetikai követelményeknek. Az épület fűtéséhez és hűtéséhez szükséges energiamennyiség lényegesen nagyobb annál, mint amit a korszerű technológiák alkalmazásával elérhető. A felújítás magába foglalja a hivatal épületének a külső hőszigetelését, nyílászáró cseréjét és a fűtési rendszereik fejlesztését, amelyek az energetikai felmérésbe bevont szakemberek javaslatain alapultak.



A projekt legalapvetőbb célkitűzése volt, hogy az intézmény által kibocsátott szén-dioxid mennyisége csökkenjen, továbbá az épületek fajlagos primer energiafogyasztása olyan mértékben változzon, ami a jogszabály szerinti követelményértékeknek megfelel. A tervezett projekt megvalósítása a meglévő infrastruktúra korszerűsítését teszi lehetővé, új tevékenységek és szolgáltatások nem alakulnak ki a projekt által, de a meglévő szolgáltatások magasabb színvonalon érhetők el.

 

Kövessen minket a Facebookon is!