Helyi hírek 2021. január 27. 12:00

Bajban vannak az edzőtermek üzemeltetői is

Bajban vannak az edzőtermek üzemeltetői is
A koronavírus-járvány a félegyházi edzőtermeket üzemeltető vállalkozókat sem kímélte. Az ő helyzetük is már-már kilátástalan. Lapunk megkereste a Bellator Gym, az Atlasz Gym és a Center Gym üzemeltetőit, ám utóbbi kivételével sajnos lapzártáig nem kaptunk választ kérdéseinkre.

A Center Gym tulajdonosai, Huszka Vivien és Tyukász Attila 2014 decemberében nyitotta meg városunkban edzőtermüket, akkor még K2 Gym Fitness Club néven. Az azóta eltelt évek alatt rengeteg tapasztalatot szereztek, most 500 négyzetméter alapterületen, professzionális környezetben és gépparkkal várják a sportolni, életmódot váltani vágyókat. Pontosabban szerették volna várni őket, de a jelenlegi helyzet komoly aggodalomra ad okot. Erről beszélgettünk Viviennel.

Hogy látod az elmúlt időszakot?

– A 2020-as év borzasztóan sok meglepetést tartogatott számunkra, de úgy gondolom, a kezdeti döcögős hangulatunk ellenére a lehető legjobbat hoztuk ki a vírus első hullámából. Edzőtermünk kivetkőzve magából, nagyobb, szebb kabátba bújt és profibbakká váltunk. Tehát azt mondhatom, hogy sok jót is köszönhettünk ennek az időszaknak. Bizakodóan álltunk az ezt követő őszi szezon elé. Ám jött az, amire szerintem nem igazán tud felkészülni egy vállalkozó sem. Egy nap leforgása alatt kerültünk a padlóra. Egy vállalkozó sok mindenre vállalkozik (szó szerint), amikor eldönti, a saját útját járja, de egy ilyen helyzet nem szerepel a forgatókönyvben.

– Van-e bármi, amibe ilyen esetben kapaszkodni tudtok?

– Kapaszkodó? Egymásba kapaszkodunk a párommal.

Mire számítotok a jövőben?

– Jövő? Ennyire homályosan még sosem láttam. 

– Mit gondoltok a nyitás időpontjáról?

– Bérleti díjunkat a tulajdonossal egyeztetve sikerült csökkenteni (amiért hálásak vagyunk), de nyilvánvalóan még így is tetemes összegről van szó, ami bevétel nélkül is fennáll. Bezárásunk feloldásának lehetőségét igyekszünk reálisan megbecsülni. Pozitív belső hangunk március közepére teszi ezt az időpontot.

– Hogyan lehet ezt a lehetetlen helyzetet átvészelni? Lehet-e egyáltalán?

– Vállalkozásunkat tekintve hét év kemény munka van mögöttünk. Mindig szerettünk adni közösségünknek, értéket képviselni. Ezt jó lenne a jövőben is folytatni. Szeretnénk, ha engednék. Természetesen vannak a fejünkben tervek. Az "a", "b" tervek fontosak lettek számunkra, ez is erőt ad nekünk ahhoz, hogy tovább lássunk a mostani helyzetünknél. Nagyon sok kis- és középvállalkozó van bajban. Ezek között vagyunk mi is. Nem lehet elbagatellizálni. A jelenlegi helyzetet nem lehet sokáig fenntartani. Mi mindenkinek kitartást és erőt kívánunk.

Z. A.
 

Kövessen minket a Facebookon is!