Sport 2021. március 2. 15:00

Tökéletesre sikeredett hétvége az Oroszlány-barlangban

Tökéletesre sikeredett hétvége az Oroszlány-barlangban
Kiválóan szerepeltek Oroszlányban a Félegyházi TSI fiú serdülő kosarasai, akik az országos főtábla alsóházában mindkét mérkőzésüket sikerrel zárták. Simon Zoltán edző csapata az egri együttest és a házigazda oroszlányiakat is legyőzte nagy csatában.

Simon Zoltán edző értékelése:
– Oroszlányban folytattuk a kiemelt bajnokság küzdelmeit. Az előző forduló eredményei alapján az alsóházba kerültünk, ahol hozzánk hasonló képességű csapatok ellen játszhatunk.

Az első mérkőzésen régi jó sportbarátaink, az egri fiúk vártak ránk. Felemás érzésekkel gondolunk a másfél hónappal ezelőtti meccsünkre, hiszen egy simának indult, majd hatalmas izgalmakat hozó végjáték után 4 ponttal nyertünk, de egy roppant komoly játékerőt képviselő csapatot ismerhettünk meg az egriek személyében.

A szombati napon a fiaink a 3 órás utazás ellenére nagyon koncentráltan álltak a meccshez. Az olykor bosszantó büntetőszázalék és sok kimaradt könnyű dobás ellenére talán a szezon legjobb első félidejét láthattuk. Végig magabiztos játékkal szép győzelmet arattak egy sportszerű, kulturált kosárlabdát játszó egri csapat ellen.

A nap második mérkőzésén a hazai OSE az utolsó negyedben szerzett előnnyel nyerni tudott az Eger ellen, így következett a torna döntője, ahol az első hely volt a tét.




U14 (serdülő) fiúk
Nemzeti fiú serdülő bajnokság
Főtábla, Alsóház, 1. forduló
„G” csoport
Ideje: 2021. február 27. (szombat)

Helye: Oroszlány, Krajnyik „Akác” András sportcsarnok
Félegyházi TSI – Egri VSI KOK/A   82:60

FTSI: Farkas 24, Bán 18, Várkonyi 10, Seeberger 7, Horváth 6, Trifont 4, Kósa 4, Abonyi 2, Kapus 2, Nagy 2, Kis 2, Kószó 1.

Simon Zoltán edző értékelése:

– Nem kis feladat várt ránt ezen a mérkőzésen, hiszen az NBI-es felnőtt csapattal rendelkező és hatalmas kosárlabda kultúrával büszkélkedő város serdülő csapatát kellett legyőznünk. Egy esetleges sikerrel igen előkelő helyen várhattuk a bajnokság további menetét.

Végig fej-fej mellett haladtunk egészen az utolsó negyedik, amikor újabb energiákat mozgósítva a magunk javára döntöttük a mérkőzést.

Összességében 2 megérdemelt sikerrel nyertük meg csoportunkat. Voltak kifejezetten látványos periódusaink, ugyan akkor látszódott, hogy a koncentráció hiányában sok hibával is játszottunk. A fiúk erejét jelzi, hogy mindig volt olyan játékosunk, aki új energiákat hozott a pályára, át tudta lendíteni a csapatot a holtponton. Nagyon büszke vagyok játékosaimra, hiszen csodálatosan szép eredményekkel gazdagították ismételten az egyesületünk, illetve a város sportjának eredményességi listáját. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki segítette munkánkat!



A következő fordulóban ismét a szerencsi és szegedi kosarasokkal, valamint a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémiával találkozunk.

Ennek a tornának a tétje az országos „B” döntőbe való jutás lehetősége lesz.

OSE Lions/A – Félegyházi TSI   75 : 91
FTSI: Farkas 35, Bán 18, Abonyi 10, Kósa 8, Seeberger 7, Trifont 6, Várkonyi 4, Horváth 2, Kapus 1, Kis 0, Kincses 0, László 0.

Kép, információ: Simon Zoltán

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!