Helyi hírek 2021. március 13. 17:30

Ingyenes internet az általános iskolásoknak

Ingyenes internet az általános iskolásoknak
A kormány minden lehetséges eszközzel támogatja a magyar családokat, hogy minél kevesebb terhet okozzon nekik a járványhelyzet – közölte Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese hozzátette, ennek érdekében tették elérhetővé tavaly ősszel a középiskolás tanulók és pedagógusok számára az ingyenes internetet, és ezért bővítettek ki most a lehetőséget az alapfokú köznevelési intézmények összesen közel 800 ezer diákjára és tanárára is.

A kormány 2020 novemberében tette ingyenessé a veszélyhelyzet idejére a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatásokat a digitális munkarendre átállt középiskolai pedagógusoknak és tanulóknak.
A szolgáltatásra jogosultak, azaz az előfizetéssel rendelkező pedagógusok, diákok vagy a szüleik a szolgáltatóknál jelezhették a díjmentes lehetőség iránti igényüket
 írta cikkében a Magyar Nemzet.

A koronavírus-járvány harmadik hullámának megérkezésével, a fertőzés terjedésének lassítása érdekében újabb veszélyhelyzeti intézkedések bevezetése vált szükségessé. A kormány elrendelte a digitális munkarendre történő átállást az alapfokú oktatást folytató intézményekben is. A családok terheinek enyhítése céljából 2021 márciusára ingyenessé tették a helyhez kötött internet-hozzáférést az alapfokú köznevelési intézmények tanulóinak, pedagógusainak.

A középfokú köznevelésben és a szakképzésben részt vevők régebben fennálló kedvezményét pedig újabb harminc nappal hosszabbították meg. Schanda Tamás kifejtette: az alapfokú intézményekre kiterjesztett ingyenes internet mintegy 720 ezer tanulónak és további 75 ezer pedagógusnak jelent könnyebbséget, mintegy félmilliárd forintot hagy családjaiknál. A kedvezményre jogosult előfizetők egyéni szolgáltatójuknál kezdeményezhetik a szolgáltatási díj jóváírását.
 
Fotó: MTI – Balázs Attila
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus