Helyi hírek 2021. március 25. 08:00

"A legnagyobb öröm, ha látom a táskáimat az utcán, hogy valaki szívesen hordja"

"A legnagyobb öröm, ha látom a táskáimat az utcán, hogy valaki szívesen hordja"
Egy álomban megjelent táskával kezdődött minden. Rádi Réka, a REQU táskamárka megálmodója, kiskunfélegyházi táskatervező hosszú utat tett meg annak érdekében, hogy az álomból valóság legyen. Réka nem csak kreatív, hanem okos is. Igazi metropolita életet élt, ugyanis Szegeden, Budapesten és Németországban is tanult, de mégis a táskatervezés lett a nagy szereleme. Termékeinél a minőség és a funkcionalitás kéz a kézben jár.



– Hogyan indult útjára a REQU márka?


– A szüleim a konfekcióiparban dolgoztak, én pedig úgy nőttem fel, hogy a szépség, a minőség és a funkcionalitás háromszöge határozta meg a termékválasztásainkat.
A REQU ötlete spontán módon, egyik pillanatról a másikra született meg. Éjszakánként táskákkal álmodtam, amelyeket hajnalban felkelve, papírra is vetettem. Egyre több ilyen vázlatom lett. Szerettem volna élőben is látni ezeket a terveket.



Egy rövid ideig váratott magára a megvalósítás, mivel egészen más pályára készültem, közgazdásznak tanultam. A szüleim ösztönzésére vágtam bele ebbe az álomprojektbe, és utána megtettem mindent, hogy olyan táskák készüljenek, amiket én is szívesen viselnék. Két jó segítőm is akadt: Kurucz László a bőrök világába vezetett be, míg Nagy Ferenc a logóm tervezését vállalta magára.




– Honnan ered a táskák iránti érdeklődésed?

– A táskák iránti vonzódásom körülbelül kétéves koromban kezdődött. Kaptam a szüleimtől egy bőr utazótáskát, ami azóta is elkísér minden utamra. Nagyon inspiráló számomra, hogy még mindig ugyanolyan szép és ugyanolyan örömmel pakolok bele a mai napig.



– Melyik volt az első táskád, amelyet legyártattál?

– Az első táskám, amely kézzelfoghatóvá vált, egy üzleti táska volt, amellyel az volt a célom, hogy egyesítsem a retikült, biztonságosan lehessen benne hordani a munkához szükséges laptopot, és egy esernyő is beleférjen. Mindezt egy bőr köntösben képzeltem el.



– Milyen koncepció alapján készülnek a táskáid? Mik a stílusjegyeid?

– Mikor megálmodok egy új táskát, arra törekszem, hogy szép, praktikus és kényelmes is legyen. Szolgálja a hétköznapi igényeinket és tegye különlegessé a megjelenésünket. Ezért fontos számomra, hogy kiváló minőségű legyen és egyedi kiegészítőként több funkciónak is megfeleljen – legyen szó laptoptáskáról, amit clutch-ként, más néven borítéktáskaként is felkaphatok, vagy egy pakolós bőr hátizsákról, amiben minden elfér és még a laptopom is külön rekeszt kap.



A klasszikus és minimál stílusjegyeket is hordozó REQU táskákat időtlen daraboknak szánom, ugyanis a letisztult vonalak, a különleges színek és a változatos textúrák lehetőséget kínálnak az elegáns és a vagány stílus kedvelőinek is. Egyre bátrabban viszem bele magam a tervezésbe, és ahogy én változok és fejlődök, úgy alakulnak a munkáim is. Az egész folyamatot szeretem: az alapanyagok kiválasztásától, a kellékeken át a minta elkészültéig. A legédesebb része persze az, amikor látom az örömet, amit egy-egy táska kivált.



– Hol és hogyan készülnek a termékeid?

A táskák itthon készülnek, nemes anyagokból, kis darabszámban, így tényleg a magunkénak érezhetjük, és egyedi kiegészítőként hordhatjuk a kiválasztottat. Mindenkinek van egy „szerelemtáskája”, amitől nem válna meg és minden alkalomra jó. Ez lehet egy REQU táska is. Legalábbis ez a cél.

V. B.


Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!