Helyi hírek 2021. március 21. 16:00 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Hamarosan megkezdődik a tiszaalpári kerékpárút kivitelezése

Hamarosan megkezdődik a tiszaalpári kerékpárút kivitelezése
Hosszas előkészületeket, engedélyeztetési, hozzájárulási eljárásokat, valamint a sikeres közbeszerzést követően március 10-én aláírták az érintettek a Tiszaalpárt érintő kerékpárút hálózat kivitelezési szerződését.

A belterületi kerékpárút hálózat fejlesztés Tiszaalpáron című projekt a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által koordinált TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) keretében valósul meg. A 430 millió forint támogatásból megépülő beruházást a Magas- és Mélyépítő Kft. végzi.

A területet március 17-én átvette a kivitelező. A munkálatok március 22-én, kedden a 4501-es számú út (Bokrosi út) mentén kezdődnek meg. A kivitelezés hétfőn a gépek helyszínre szállításával veszi kezdetét, a tényleges munkavégzés azonban a keddi naptól várható. Erre tekintettel kérik fokozott figyelmüket, valamint szíves türelmüket.

A projekt során Tiszaalpár közigazgatási területén mintegy 200 méter hosszú aszfaltburkolatú út, 4 kilométer aszfaltburkolatú, önálló nyomvonalként épülő kerékpárút, több mint 5 kilométer nemesített útpadka, valamint egy jelzőlámpás vasúti átjáró, egy gyalogátkelő, és egy településkapu létesül.
 

Kövessen minket a Facebookon is!