Sport 2021. március 23. 09:00

Egy lépésre az országos „B” döntőtől

Képgaléria
Egy lépésre az országos „B” döntőtől
Mindhárom mérkőzését megnyerte az országos alsóház főtáblájának fiú serdülő korosztályában a Félegyházi TSI csapata, így ezzel a teljesítménnyel közel került az országos „B” döntőhöz. Simon Zoltán vezetőedző csapata az 5. fordulóban a Szerencsi Darazsakat, a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémiát és a SZEDEÁK gárdáját múlta felül. Ezzel az ország legjobb 20 együttese között van és olyan eredményt ért el, amire előzetesen kevesen gondoltak. A sikerért nagy elismerés illeti a játékosokat és mindenkit, aki segítette a csapatot céljai elérésében – mondta el értékelésében Simon Zoltán vezetőedző.

Simon Zoltán edző értékelése:
– A torna első mérkőzését a szerencsi Darazsakkal játszottuk. Fejünkben még nagyon ott motoszkáltak a másfél hónappal ezelőtti emlékek, amikor is egy végletekig kiélezett mérkőzést vívtunk velük. Alacsonyabb szerkezetű, de 3 kifejezetten komoly képességű játékossal rendelkeznek, akik mérkőzést tudnak eldönteni. Ennek tudatában maximális koncentrációval léptek pályára fiaink. Az első pillanattól kezdve meggyőző fölénnyel, magassági előnyünket kihasználva meglepő, de megérdemelt győzelmet arattunk a nagyon szimpatikus és sportszerű szerencsi csapat ellen.

NEMZETI FIÚ SERDÜLŐ FŐTÁBLA, 5. FORDULÓ
ORSZÁGOS ALSÓHÁZ
"M" csoport


Ideje: 2021. március 20-21. (szombat – vasárnap)

Helye: Kiskunfélegyháza, Constantinum Sportcentrum

SZERENCSI DARAZSAK – FÉLEGYHÁZI TSI 49:86
(14:21, 8:31, 14:19, 13:15)

FTSI: Bán 22, Farkas 17/3, Kósa 14, Abonyi 11, Horváth 10, Kószó 4, Trifont 2, Szabó 2, Seeberger 2, Kapus 2, Várkonyi -, Nagy -.

Simon Zoltán edző értékelése:
– A nap zárásaként a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia csapatával találkoztunk. Fizikálisan és technikailag hozzánk nagyon hasonló szintű gárda, tehát egy újabb nagy csata elé néztünk. Mindezt alátámasztotta az a tény is, hogy ellenfelünk első mérkőzését elvesztette, tehát egy újabb kudarc a továbbjutásukba is kerülhetett.

Hatalmas iramban és ponterősen kezdtük az első negyedet, melyet 20 pont különbséggel meg is nyertünk. A továbbiakban – elsősorban a mi hibáinkból élve – le tudott faragni ellenfelünk, így a harmadik negyed végére csupán 3 pont maradt előnyünkből. Innentől egy hatalmas taktikai csata következett, melyből a mi játékosaink jöttek ki győztesen. Ezzel biztossá vált, hogy a Farkas Levente csapatkapitány által vezetett csapat továbbjutott csoportjából.


FÉLEGYHÁZI TSI – KISS LENKE KA  80:74
(31:11, 16:31, 14:16, 19:16)

FTSI: Farkas 43/9, Bán 12, Seeberger 8, Horváth 8, Kapus 4, Kósa 2, Abonyi 2, László 1, Nagy -, Kincses -, Várkonyi -, Trifont -.

Simon Zoltán edző értékelése:
– A torna zárásaként a szombati nap másik nagy nyertese, a szegedi SZEDEÁK csapata várt ránk. Mivel mindkét csapat biztosította továbbjutását, nagy tétje nem volt már a találkozónak. Ennek tudatában egy jó hangulatú, sportszerű mérkőzést játszottak a fiúk, melynek végén mi jöttünk ki győztesen, de ennek a találkozónak mindkét csapat a nyertese volt.


SZEDEÁK „A” – FÉLEGYHÁZI TSI  55:67
(11:18, 14:10, 20:22, 10:17)

FTSI: Farkas 22, Kósa 16, Horváth 10, Abonyi 8, Bán 5, Trifont 2, Szabó 2, Kapus 2, Nagy -, Kincses -, Seeberger -, László -.

– Nagyon büszke vagyok a srácokra, mert olyan eredményt értek el, melyre kevesen gondoltak. Az ország legjobb 20 csapata között van a félegyházi serdülő fiú csapat. Nem volt könnyű feladat, és sokat dolgoztak ezért a sikerért a fiúk. Egyetlen lépésre kerültünk az Országos „B” döntőtől. Ezért még egyszer nagy elismerés illeti a játékosokat, hiszen sok energia, idő és munka van e mögött. Hatalmas sikere ez mindenkinek, aki segítette ezt a csapatot céljai elérése érdekében – a csapatnak, a szülőknek, az egyesületnek, a félegyházi kosárlabdának, a városnak – mondta el Simon Zoltán, vezetőedző.

Kép: FTSI, Gubu Zoltán

Információ: FTSI

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!