Kistérség 2021. március 25. 09:00

Kamerával védik a tisztaságot

Kamerával védik a tisztaságot
Petőfiszállás Községi Önkormányzat a múlt évben csatlakozott a Tisztítsuk meg az Országot! Projekt – 2020 elnevezésű programhoz, amelynek fő célja az illegálisan lerakott hulladéktelepek felszámolása és a veszélyeztetett helyszínek tisztán tartása.

A projekt pályázati úton lehetőséget nyújtott arra, hogy az önkormányzat, a nemrégiben létrehozott szelektív hulladékgyűjtő pontra kamerát helyezhessen ki a meglévő térfigyelő rendszerrel összekapcsolva – írta weboldalán a település önkormányzata.

A pályázatot pozitívan bírálták el, így 2 és félmillió forint értékben egy 360°-os, éjjellátó infravetővel ellátott kamerát szerezhetett be az önkormányzat. Az eszköz elhelyezését az ott lakók nyugalma és jó komfortérzetének fenntartása, valamint a település központjának rendezettségének megtartása és tisztán tartása indokolta.

A tervek között szerepel a terület zöldítése annak érdekében, hogy a gyűjtőpont nagyobb takarásba kerüljön, ezzel is szebbé téve a környezetet. Az önkormányzat nevében Szász János polgármester köszönetet mond minden petőfiszállási lakosnak, akik a szelektív hulladékgyűjtő pontot az előírt szabályok betartása mellett használják.
 

Kövessen minket a Facebookon is!