Helyi hírek 2021. április 2. 14:00

Tartós élelmiszercsomagokat kaptak a tűzkárosult családok

Képgaléria
Tartós élelmiszercsomagokat kaptak a tűzkárosult családok
Tartós élelmiszereket tartalmazó ajándékcsomagokat kapott húsvét előtt az a 4 család, akik rendkívül nehéz helyzetbe kerültek a közelmúltban történt tűzesetek miatt.

Mint arról korábban portálunk is beszámolt, önkormányzati segítséggel lakásokhoz jutottak a rászoruló családok, illetve számos felajánlásnak köszönhetően a bútorokat, a háztartási kisgépeket, ruhaneműket, játékokat sem kell
már nélkülözniük. A Torony ABC egy húsvétig tartó tartós élelmiszergyűjtést hirdetett, amely kezdeményezéshez ezúttal is nagyon sokan csatlakoztak. Az önkormányzat Szociális és Közfoglalkoztatási Osztálya mellett a Félegyházi Tej, a Szentkúti Tej, a Marton Húsüzem, az Izsáki Házitészta Kft, a Félegyházi Pékség, a Szentlászló Pékség is az ügy mellé állt, valamint ifjabb Busa Jenő egyéni vállalkozó zöldéggel, Borbásné Katalin egyéni vállalkozó zöldségcsomaggal, Kovács Gergely egyéni vállalkozó tojással járult hozzá a gyűjtés sikeréhez. Az akció médiapartnere a Szuperinfó és a Rádió Smile volt.

Bajzák-Csikós Ágnes, a Torony ABC üzletvezetője szerint nagy boldogság, hogy ebben a nehéz időszakban is még mindig lehet az emberek jóságára számítani. Nagyon nagy eredménynek értékeli, hogy a magánemberek mellé csatlakoztak a cégek is és így tényleg gyönyörű ajándékcsomagokat sikerült a családoknak összeállítani.

Az ajándékcsomagokat április elsején adták át, az eseményen megjelent Bajzák-Csikós Ágnes, valamint az önkormányzat képviselői: Bajzák Andrea ifjúsági referens, Kormányosné Kis Edit szociális ügyintéző és Ódor László a Szociális és Közfoglalkoztatási Osztály vezetője. A 4 család meghatottan vette át a nekik szánt ajándékokat és kérdésünkre elárulták, hogy nem is gondolták, hogy ennyi jó ember van. Korábban, amikor ők segítettek másokon eszükbe sem jutott, hogy egyszer ők is rászorulnak majd. Szeretnék elbontatni a Kazinczy utcai a lakást, viszont ez a
folyamat is nagyon sok pénzt felemészt. Jelenleg ezt a problémát próbálják megoldani és keresni azokat a lehetőségeket, amelyek kedvezőbb áron kínálnak ilyen jellegű szolgáltatást.

Fotó: Fantoly Márton
 
 

Kövessen minket a Facebookon is!