Helyi hírek 2021. április 28. 08:00

Bölcsődei beiratkozások Kiskunfélegyházán

Bölcsődei beiratkozások Kiskunfélegyházán
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata értesíti az érdekelt szülőket, hogy a fenntartásában működő bölcsődékbe a 2021/2022-es nevelési évre május 3-án és 4-én lehet beíratni a gyermekeket.

A veszélyhelyzet miatti rendkívüli járványügyi helyzetben a bölcsődei beíratás a 2021/2022-es nevelési évre a következő formában valósítható  meg:

A polgármesteri hivatal portáján elkérhető, illetve a 
kiskunfelegyhaza.hu/szocialis-ellatas Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Bölcsőde I. és Bölcsőde II. helyen letölthető egyszerűsített „Felvételi adatlap bölcsődei beiratkozáshoz” kitöltésével és eljuttatásával/leadásával az alábbi módok közül választva:

– e-mailben a  
[email protected] VAGY a [email protected]  címre küldve legkésőbb május 4-én, éjfélig, vagy

– személyesen, a kiválasztott  bölcsődei  intézmény – Dankó P. u. 4-6., vagy Darvas-tér 12. szám alatti telephely – postaládájába május 3-án és 4-én 8 és 17:30 között bedobott levél útján.

Kérik a szülőket, hogy válasszanak a két telephely közül és ne adják be a jelentkezést mindkét helyre. Bölcsődei ellátás keretében a gyermek húszhetes korától nevelhető a harmadik életévének betöltéséig.

Részletesebben:

„ 42/A. § (1) Bölcsődei ellátás keretében a gyermek húszhetes korától nevelhető és gondozható,

a) az óvodai nevelésre nem érett gyermek esetén a (2) bekezdésben meghatározott időpontig,

b) a sajátos nevelési igényű gyermek, valamint a korai fejlesztésre és gondozásra jogosult gyermek esetén a (3) bekezdésben meghatározott időpontig,

c) az a) és b) pont alá nem tartozó gyermek esetén, ha a harmadik életévét,

ca) január 1-je és augusztus 31-e között tölti be, az adott év augusztus 31-éig,

cb) szeptember 1-je és december 31-e között tölti be, a következő év augusztus 31-éig, ha a szülő, törvényes képviselő nyilatkozik arról, hogy a gyermek napközbeni ellátását eddig az időpontig bölcsődei ellátás keretében kívánja megoldani.

(2) Ha a gyermek harmadik életévét betöltötte, de testi vagy értelmi fejlettségi szintje alapján még nem érett az óvodai nevelésre, és óvodai jelentkezését az orvos nem javasolja, bölcsődei ellátás keretében gondozható, nevelhető a gyermek negyedik életévének betöltését követő augusztus 31-éig.

(3) A bölcsődei ellátásban a sajátos nevelési igényű gyermek abban az évben augusztus 31-éig vehet részt, amelyben a hatodik életévét betölti.

(4) Meg kell szüntetni annak a gyermeknek a bölcsődei ellátását, aki orvosi szakvélemény alapján egészségi állapota miatt bölcsődében nem gondozható. (1997. évi XXXI. törvény)

A  felvételi kérelmek beérkezése után a bölcsődék vezetői telefonon keresztül fogják felvenni a kapcsolatot a szülőkkel és minden szükséges további  tájékoztatást megadnak ahhoz, hogy a beíratás sikeresen megvalósulhasson.

Kérik a szülőket, hogy használják ki ezt az alkalmat annak érdekében, hogy az esetleges túljelentkezés ne okozzon problémát a felvételnél.

 

Kövessen minket a Facebookon is!