Helyi hírek 2021. április 9. 08:00

Körkérdés – Mit tervez a nyárra?

Körkérdés – Mit tervez a nyárra?
Az elmúlt egy év bezártsága és nehézségei után mindenki vágyik a szabadabb életre. Körkérdésünkben azt kérdeztük a félegyháziaktól, hogy milyen nyárra számítanak.

Szabó Gábor (39)
– A nyárig hátralevő idő számomra a túlélésről fog szólni. Amennyiben megmarad a munkám, szeretnék a családommal nyaralni. Belföldi, és leginkább megyén belüli pihenést tervezünk. Ha pedig sajnálatos módon felmondanak nekem a munkahelyemen, akkor együtt töltött időként maradnak a játszóteres délutánok.





Kiss Viktória Noémi (20)
– Pályakezdő fodrászként munkával szeretném tölteni a nyarat. Igyekszem kihasználni az esküvői időszakot a gyakorlásra. Ezen kívül a barátnőmmel szeretnék egy-két hosszú hétvégére elutazni valahová, egy kis „csajos” kiruccanásra.





Szabó Lajosné (60)
– Ha a vírushelyzet lehetővé teszi, szeretném meglátogatni a barátnőmet Keszthelyen. A többi időt pedig otthon töltöm majd.





Hegyi Henrik (41)
– Nyaralást, utazást nem tervezek. Ezt a nyarat a tanulásnak szentelem, mivel szeretném megszerezni a jogosítványt. A párommal együtt az apróbb, városon belüli kikapcsolódást részesítjük előnyben. Nem vagyunk nagy strandrajongók. Talán azért sem, mert nem tudok úszni. Egy-egy fagyi, vagy egy kis romantikus séta a városban kiváló alkalom a meghitt együttlétre.





Bakker-Koncz Zsuzsanna (65)
– Nem tervezek különleges nyaralást a koronavírus évében. Nem vágyok sem a Távol-Keletre, sem pedig görög, vagy spanyol szigetre. Ezeket szerencsére már megjártam. Nem vágyok nap mint nap feküdni a strandon, csokibarnán visszajönni és elmondani, hogy milyen isteni jó vakációm volt. Inkább a családommal és a barátaimmal szeretném a nyarat tölteni, mivel a vírushelyzet miatt van mit pótolnunk. Hollandiában élek, de Magyarországra, ezen belül szülővárosomba, Kiskunfélegyházára természetesen hazautazok.





Dr. Csonka Péter (46)
– Alapvetően optimista vagyok. Bízom benne, hogy a nyár elejére a beoltottság aránya el fogja érni a szükséges mértéket, illetve ezzel egyidejűleg a fertőzések száma is kezelhetővé válik és így megnyitható lesz az ország. Közjegyzőként arra számítok, hogy a nyitás után felszabaduló lakossági fogyasztás mind a turizmus, mind pedig a vendéglátás terén robbanásszerűen fog növekedni, ami jótékony hatással lesz valamennyi szektorra, így a bennünket érintő hitelezési és ingatlanforgalmazási ágazatra is. Magánemberként pedig arra, hogy belföldön szabadon utazhatunk, strandolhatunk, étterembe, moziba járhatunk. Olyannyira bízunk ebben, hogy mi már le is foglaltuk a nyaralásunkra a szállást.





Hódi József (63)
– Engem is nagyon megviselt a vírus miatt kialakult helyzet. Már nagyon jól esne a pihenés, a kikapcsolódás. Az unokákkal együtt szeretnék elmenni néhány wellness hétvégére. A környező szabadtéri strandokat is meg szeretném mutatni az unokáknak.





Balog Vanessza (22)
– Kicsit bizonytalannak érzem az idei nyár alakulását. Tervezünk utazást külföldre, de ha kötelező lesz felvenni a védőoltást, akkor inkább nem megyünk sehova. Globálisan biztos vagyok benne, hogy enyhítenek a szigorításokon a későbbiekben és mindez hatással lesz a nyaralásunkra, valamint a mindennapi életünkre.





Gerecs Attila (56)
– Bízom benne, hogy össze tudunk hozni a családdal egy kis pihenést valahol az országhatáron belül. Külföldi nyaralásban nem gondolkodunk, hiszen hétről-hétre változhat a járványhelyzet. Be vagyok oltva és az egész családom rendelkezik már védettségi igazolvánnyal. Véleményem szerint az utazásokat, a határátlépéseket oltási igazolványhoz kötik majd jó ideig. Az emberek egy része eléggé szkeptikus a szigorításokkal kapcsolatban, aminek egy részét látszatintézkedésnek veszik, és nem hisznek benne.





Görög Anita (43)
– Már tervezgetjük a nyarat a családdal. Az iskola végeztével 2-3 hetet mindig táborokban töltenek a gyerekek. Szerencsére egyre önállóbbak, sok programot leszerveznek saját maguknak a barátaikkal. Ha a helyzet engedi, szeretnénk tengernél tölteni a családi pihenést. Ha nem, akkor lakóautós nyaralást tervezünk belföldön, több helyszínt érintve, szabadon. Reménykedem, hogy javulni fog a járványhelyzet, és fellélegezhetünk végre, de a legfontosabb hogy a szeretteim egészségesek legyenek.





Hájas Barnabás (40)
– Azok számára, akik szeretik centiről centire megtervezni a nyaralásukat, szerintem az idei nyár maga lesz a rémálom. Minden nyitva-lesz-e vagy lehet-e majd? A megszokott kedvenc hely, vagy éppen a kiszemelt nyaralóhely és étterem nyitva lesz? Meg tudom majd nézni, amit akarok? Mehetek-e külföldre? Ezekre szerintem senki nem tudja a választ. Én a felfedező típusba tartozok. Ha leszúrok egy gombostűt a térképen bekötött szemmel és odamegyek, akkor ott fogom jól érezni magam. Ha ilyen szemlélettel indulunk neki a nyárnak, akkor csak jó lehet! A kérdés így most nem az lesz szerintem, hogy hova, hanem az, hogy kivel. Azt se feledjük, hogy nagy valószínűséggel a nyár meghozza a lehetőséget, hogy maszk nélkül barangoljunk a szabadban. Bárhol.





Horváth Katalin (36)
– Az idei nyaralásunkat is a Balatonon képzeljük el, egy magánszálláson. Szerintem sokan ennél maradnak, mert egy 10 napos karantén a nyaralás után keveseknek fér bele. A nyárra vonatkozó korlátozások még képlékenyek és bízom benne, hogy a balatoni nyaraláshoz nem kell oltás, habár nekem a védettségi igazolványom meglesz. Jobban tartok attól, hogy a strandra nem engednek majd be anélkül. Tengerparti nyaralást nem terveztünk, aki menni szokott külföldre már intézi a védőoltást, így annak sem lesz akadálya.





Rakovszky Zsolt (51)
– Ha tehetném, kiélvezném a nyár minden lehetőségét. Sajnos úgy tűnik, sokáig visszasírjuk a vírus előtti nyarakat. Lehet, hogy az sem lesz már a régi. A védőoltáshoz kötendő szigorításokat etikátlannak tartom, de szükséges rossznak. Vigyázzunk egymásra, hiszen bármikor elkaphatjuk a vírust.




Huszár-Fábián Klára (44)
– Személy szerint az idei évet tekintve a túlélésért dolgozok, a nyaralás eszembe sem jut. Úgy gondolom, nagyrészt szabálykövetőek vagyunk, amennyiben szükséges, mindenki betartja a korlátozásokat. Az oltással kapcsolatban elmondható, hogy aki sokat szeret utazni, az úgyis felveszi majd.





Horváth Károly (23)
– Mint ahogy mindenki tudja, a vírus ezt a nyarunkat sem teszi olyan szabaddá, mint azelőtt volt. Én személy szerint arra számítok, hogy lesz egy kis lazítás a kijárási időszakot számítva, de remélem, hogy megmarad a maszk használata, hiszen ez mindannyiunk érdeke. Most már a közeli baráti körben is van fertőzött, így még komolyabban veszem a szabályokat, és erre kérek mindenkit! Vigyázzunk egymásra!





Huszti Fanni (24)
– Örülnék, ha az elmúlt időszakhoz képest szabadabban telne a nyár. Szeretnének az emberek kicsit kimozdulni, utazgatni, csavarogni, a családtagjaikkal találkozni. Pár napos nyaralást tudok csak elképzelni, semmilyen külföldi utazásba nem vágnék bele. Igyekszem betartani a korlátozás hozta szabályokat. Tartok a vakcinák mellékhatásaitól, de szerintem sokan vannak ezzel így.





Zsebő Dániel (38)
– Házfelújítást tervezek tavasszal és a nyár folyamán, emiatt kevesebb idő jut a pihenésre. Kisgyermekes apukaként talán egy belföldi néhány napos hosszú hétvége azért belefér. Szerintem a belföldi utazások, kirándulások lesznek idén nyáron a népszerűek. Ha a külföldi utazást védőoltáshoz kötik, akkor sokan itthon maradnak.





Kovács Andrea (45)
– Nagyon várom a nyarat, a jó időt, habár nálunk a nyári szünidőt pandémiamentes időszakban sem egyszerű megszervezni. Mind a két gyermekem versenyszerűen sportol és ezek az elfoglaltságok jobbára felülírják a nyarakat is. De pont annyira tudunk örülni a kertben felállított, felfújható medencében az önfeledt pancsolásnak, mint egy kiadós kirándulásnak a szomszédos – általunk vadregényesnek tartott – kis erdőben, vagy gyerekkel meglátogatni a nagyszülőket. A munkám kapcsán is várom a nyarat, hisz két (tűzoltó)tábort tervezünk erre a nyárra.





Cseri Zsolt (45)
– Minden nyáron 2-3 hetet szoktam családommal tölteni aktív pihenés keretében külföldön és belföldön is. Gerincrehabilitációm miatt idén nem tervezünk hosszú nyaralást. Amennyiben sikerül találni gyógykezelésre alkalmas hazai szállodát, akkor összekötnénk a kellemeset a hasznossal, ha nem, akkor több egynapos kirándulással, hétvégi bográcsozással, grillezéssel kapcsolódunk ki a hétköznapi körforgásból.





Markó Kata (37)
Az idei nyarat szeretném természetközelben tölteni, lehetőleg költséghatékonyan. A gyerekeimmel valószínűleg a Tiszához megyek majd (a nyarakat én is ott töltöttem a gyerekkoromban), illetve a csongrádi Körös-torokhoz. Semmiképpen nem mennék külföldre, de még belföldön sincsen hosszabb utazáshoz kedvem. A szigorításokkal egyelőre boldogulok. Megtalálom a maradék lehetőségeket és hálás is vagyok értük, de egy jó szaunázás, vagy a gyerekekkel közös uszodai hókamóka eléggé hiányzik. Kicsit feszültek az emberek ebben a járványos időszakban, egyes szabályoknak sokan nem látják értelmét.





Rózsa Laura (18)
– Idén vár rám az érettségi, ami után szeretnék elkezdeni dolgozni. Nagyon vágyom már a saját életre, ezt szeretném megalapozni minél hamarabb. Bízom benne, hogy az idei nyár tartogat számunkra néhány jó bulit, hiányoznak nagyon a fesztiválok is itt helyben és távolabbi városban is. Nyaralásban nem gondolkodom, inkább a kirándulások és a baráti összejövetelek vonzanak idén nyáron.





Tóth Katalin (54)
– Üdülőjogunk van Bükfürdőn és idén szeretnénk odautazni, amennyire a lehetőségek megengedik. Természetesen, ha a járványhelyzet miatti szigorítások nem engednek, akkor otthon, javarészt kerti munkával töltjük a nyarat. Mivel tavaly sem voltunk nyaralni, ezért nagyon szeretnénk már az idei szezonban ilyen módon kikapcsolódni, de természetesen az elsődleges az, hogy a fertőzés ne terjedjen tovább és nyilván ez diktálja a lehetőségeket.





Rádi Andrea (45)
– Szolidra tervezem az idei nyarat. Jobb félni, mint megijedni. Szerintem nyárra szabaddá teszik a határokat és bárhová el lehet majd utazni. Egy kis kikapcsolódást idén is tervezek, de csak belföldön, azt is inkább friss levegőn, túrázva eltöltve. A szigorításokat egyre nehezebben viselem, a vírus okozta bezártság több mint egy éve tart. Külföldi utazás miatt sokan be fogják oltatni magukat, nem lesz visszatartó erő.
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus