Helyi hírek 2021. április 9. 15:00 Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztály

Pályázat az „Év körforgalma” címre

Pályázat az „Év körforgalma” címre
Pályázatot hirdet az „Év körforgalma” címmel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület a Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat keretében. A pályázatra április 15-éig várja a szakmai munkacsoport a javaslatokat az országos és helyi közutak, valamint a közforgalom elől el nem zárt magánutak kezelőitől, üzemeltetőitől, valamint tervezőitől. A kiválasztott 10 legjobb körforgalomra április 19-étől bárki szavazhat majd.

A Magyar Közút és a Közlekedéstudományi Egyesület szakembereiből álló munkacsoport célja, hogy felhívja a figyelmet az egyik legbiztonságosabb csomóponti típus egyre változatosabb megoldásaira és elismerje az azokat tervező és üzemeltető szakemberek munkáját. A beérkezett javaslatok közül a munkacsoport az esztétika, a közlekedésbiztonság, a körforgalom műtárgyai és az úthálózat harmonizációja, a gyalogos és kerékpáros átvezetések kialakítása, a gondozottság, valamint a burkolati jelek, burkolatprizmák, gömbsüvegek állapota alapján választja ki a legjobbakat, amelyekre szavazni "A Közlekedési Kultúra Napja” hivatalos Facebook-oldalán lehet április 19. és május 2. között.

A győztes körforgalomba a munkacsoport emléktáblát helyez ki, a körforgalom tervezőjét, üzemeltetőjét pedig oklevélben részesíti. A javaslatokat április 15-éig az 
[email protected] e-mail címre várják a szakemberek.

Fotó: illusztráció
 kecskeméti turbó körfprgalom
 

Kövessen minket a Facebookon is!