• Kezdőlap
  • Hírek
  • Helyi hírek
  • Ők várják szeptemberben a félegyházi iskolakezdőket – bemutatkoznak az általános iskolák elsős (osztályfőnökei) tanítói
Helyi hírek 2021. április 21. 08:00

Ők várják szeptemberben a félegyházi iskolakezdőket – bemutatkoznak az általános iskolák elsős (osztályfőnökei) tanítói

Ők várják szeptemberben a félegyházi iskolakezdőket – bemutatkoznak az általános iskolák elsős (osztályfőnökei) tanítói
Óvodából az iskolába. Számos félegyházi család számára fontos, emlékezetes döntések és pillanatok forrása, amikor gyermekük, unokájuk megkezdi iskolai tanulmányait. Ezt az élményt szeretnénk lehetőségeinkhez mérten megkönnyíteni azzal, hogy bemutatjuk a kicsiket szeptemberben szeretettel és várakozással fogadó tanítókat, akikre meghatározó szerep hárul ebben a folyamatban.

Sorozatunkkal szeretnénk minden félegyházi érintett számára személyesebbé tenni az iskolakezdést. Ezúttal a Tiszta Forrás Waldorf Iskola osztálytanítója mutatkozik be, aki a Magyarországon leginkább elterjedt, 100 éves múlttal rendelkező, alternatív tanítási módszer, a Waldorf-pedagógia iránt elkötelezett.



Ferenczi László családjával Debrecenből költözött Csongrádra néhány évvel ezelőtt. Tanító-kommunikációs szakirányú diplomája megszerzése után nem sokkal szakmát váltott, a pénzügyi szektorban helyezkedett el. Körülbelül húsz éves kihagyás után visszavágyott a pedagógusi pályára. László számára fontos a gyermek- és élményközpontú szemlélet, illetve az, hogy a diákok a saját maguk által megtapasztaltakból merítkezve fejlődjenek, tanuljanak, ezért választotta a Waldorf-pedagógiát.

Mindinkább digitálissá váló világunkban mindent szeretne megtenni azért, hogy a gyermekek megszeressék a könyvolvasást, és ne a készen kapott képi világ alapján alakítsák ki az értékrendjüket. Nagy szeretettel és lelkesedéssel készül az elsősök fogadására.

V. B.
 

Kövessen minket a Facebookon is!