• Kezdőlap
  • Hírek
  • Helyi hírek
  • Ők várják szeptemberben a félegyházi iskolakezdőket – bemutatkoznak az általános iskolák elsős osztályfőnökei
Helyi hírek 2021. április 26. 08:00

Ők várják szeptemberben a félegyházi iskolakezdőket – bemutatkoznak az általános iskolák elsős osztályfőnökei

Ők várják szeptemberben a félegyházi iskolakezdőket – bemutatkoznak az általános iskolák elsős osztályfőnökei
Óvodából az iskolába. Számos félegyházi család számára fontos, emlékezetes döntések és pillanatok forrása, amikor gyermekük, unokájuk megkezdi iskolai tanulmányait. Ezt az élményt szeretnénk lehetőségeinkhez mérten megkönnyíteni azzal, hogy bemutatjuk a kicsiket szeptemberben szeretettel és várakozással fogadó tanítókat, akikre osztályfőnökként meghatározó szerep hárul ebben a folyamatban.

Sorozatunkkal szeretnénk minden félegyházi érintett számára személyesebbé tenni iskolakezdést. Ezúttal a Dózsa György Általános Iskola tanítói beszélnek oktató, nevelő munkájuk jellegzetességeiről, az alkalmazott módszerekről.



Csanádiné Tarjányi Boglárka tanító és német nyelvtanár végzettséggel rendelkezik. Pedagóguspályáját 2004-ben kezdte. Minden korosztályt tanított már, de a legkedvesebbek számára mégis a kisiskolások. A gyermekek vidámsága, csillapíthatatlan kíváncsisága, mosolygós szeme, szerető, őszinte tekintete a legjobb visszajelzés számára. Óráit a játékos ismeretátadás, a tanulás örömének megismertetése jellemzi. A lelki fejlődés támogatásának kiemelt szerepét tulajdonít, ugyanis – mint mondja – a mosoly, a pozitív megerősítés gyakran többet ér, mint a kimondott szó. Dalokkal, mesékkel, versekkel fejleszti diákjai szókincsét, képzeletét, de nem zárkózik el a digitális világ adta lehetőségek bevonásától sem.



Leiz-Vidéki Anett 2001 óta tanít az iskolában. Néhány évig napközis nevelőként dolgozott, majd a 2018-as tanévtől kezdve osztályfőnöki feladatokat lát el. Az iskoláról kialakított pozitív véleményét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy mind a két gyermeke az intézménybe jár. Odafigyel a tanítványaival közösen kialakított szokás- és szabályrendszerre, ami biztonságot nyújt számukra a mindennapi életében. Pedagógiai módszerei kiválasztásánál mérlegeli a kicsik életkori sajátosságait, az osztály összetételét, igényeit. Támogatja a tehetséggondozást, segíti őket képességeik személyre szabott kibontakoztatásával. Önállóságra ösztönözi tanítványait, ami megkönnyíti a felsőbb osztályokba való átmenetet számukra. Az iskolában is kulcsfontosságúnak tartja a modern technikai eszközök okos használatát azért is, mert véleménye szerint a fejlődés közelebb hozza egymáshoz a generációkat.

V. B.  

 

Kövessen minket a Facebookon is!