Kitekintő 2021. április 21. 19:00

Elhunyt Baja legidősebb polgára

Elhunyt Baja legidősebb polgára
Nemcsak Baja, hanem az ország legidősebb polgára is volt: április 20-án, kedden elhunyt Zsilinszki Veronika, aki 113 évet élt.

Veronka nénit több ízben is köszöntötte az önkormányzat.
A
baja.hu korábbi cikkéből idézett.

„A hivatalos források szerint 1908. február 4-én született a vajdasági Kevevárán, kisgyermekként települt át szüleivel és két testvérével Bajára. Hosszú élete során leginkább kétkezi munkát végzett, több baleset is érte, de a szerencse sosem hagyta el. Becsülettel felnevelte egyetlen fiát, majd unokáját is: ő a jelenlegi gondviselője. Mint elmondta: fiatalkorában igazi társasági embernek számított, nagyon szeretett táncolni, beszélgetni, de szívesen kertészkedett és olvasott is. Ma már a tevékenységek többségében meggátolja egészségi állapota, de – amint kiemelte – a felé áradó szeretetet így is érzi!”

2019 februárjában minisztériumi megerősítés érkezett arról, hogy a bajai Zsilinszki Veronika Magyarország legidősebb embere, halálhírére pedig a következő információt kaptuk szintén minisztériumi forrásból: ő volt a történelemben az első magyar ember, aki bizonyíthatóan elérte a 113 éves kort.

Veronka nénit április 27-én, kedden 11 órakor kísérik utolsó útjára a bajaszentistváni temetőben.

 

Kövessen minket a Facebookon is!