Helyi hírek 2021. április 24. 10:00

Aszaló- és befőzőautomatákat adott át a CÖF-CÖKA Gátéron

Képgaléria
Aszaló- és befőzőautomatákat adott át a CÖF-CÖKA Gátéron
Sajtótájékoztatót és egyben adományozási ceremóniát tartott Gátéron a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége április 23-án, pénteken. Az eseményen aszaló- és befőzőautomatákat adtak át Bács-Kiskun megye 4. számú választókerületében lévő három településnek: Gátérnak, Csólyospálosnak és Fülöpszállásnak.

Az ünnepségen Lezsák Sándor országgyűlési képviselőt, az országgyűlés alelnökét választókerületi kabinetfőnöke, Lenkei Róbert képviselte. Jelen volt továbbá Jánosiné Gyermán Erzsébet, Gátér polgármestere, Á. Fúrús János, Csólyospálos polgármestere, Gubacsi Gyula, Fülöpszállás polgármestere, Martonovics Bernadett vezető kormányfőtanácsos, Heizler Norbert, a CÖF-CÖKA országos koordinátora, Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke és a kedvezményezett intézmények képviselői.

Heizler Norbert beszédében ismertette a CÖF-CÖKA történetét, civil missziójuk 2016-os indulását. A hozzájuk későbbiekben csatlakozott Magyar Asszonyok Érdekszövetségével fontos területük a korszerű gyermekétkeztetés kérdése. A témában született egy könyv, az Ízig varázs receptkönyv, amely évszakokra lebontva kínál szezonális alapanyagokból készült kiváló recepteket. A másik fontos pontja a missziójuknak: a helyi alapanyagok feldolgozása és azok helyi értékesítése, amely téma támogatása érdekében hozták el ma adományukat: a befőző- és aszalógépeket. Hangsúlyozta, hogy ezekkel a berendezésekkel tartósítószer-mentesen tudnak készterméket előállítani, amit aztán a közétkeztetésben használhatnak, vagy az önkormányzat értékesítheti is azokat.

Lenkei Róbert kabinetfőnök beszédében kiemelte, hogy nagyszerű esemény a mai, hiszen a bizalomra épül. Arra a bizalomra, ami a kistelepüléseket jellemzi, ahol mindenki tudja, hogy kiváló minőség jellemzi a terméket, amit vásárol a termelőtől, hiszen az eladó a saját családjának is termel, akiknek pedig a legjobbat akarja. A kabinetfőnök emlékeztette a jelenlévőket, hogy Lezsák Sándor képviselő nagyon sokat harcol azért, hogy helyi alapanyagokból, helyben készüljenek termékek, ezért ez egy nagyon fontos kezdeményezés. Lenkei Róbert szerint jó helyre kerülnek a gépek, és bízik benne, hogy jó egészséggel, nagyon sokat használják őket a közeljövőben.

Végezetül az adományokat átvették új tulajdonosaik: a Gátéri Liget Óvoda és Szociális Szolgáltató, a Csólyospálosi Nyitnikék Óvoda és a Tegyünk Fülöpszállásért Egyesület.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton

 

Kövessen minket a Facebookon is!