Helyi hírek 2021. április 26. 19:00

Oscar-díjat nyert a kecskeméti Menyhei Szabi csapatával hétfőn hajnalban

Oscar-díjat nyert a kecskeméti Menyhei Szabi csapatával hétfőn hajnalban
Előbb BAFTA-díjat, majd itthoni idő szerint hétfő hajnalban, Oscar-díjat nyert a Tenet című film vizuális effektjeiért az a csapat a DNEG-nél, amelynek a kecskeméti Menyhei Szabolcs is tagja. – Teljes nyugalommal feküdtem le, hogy a jelölés megvan, már az is hatalmas dolog – kezdi mesélni Szabi arról, amit még maga sem tud elhinni: szakmai csapatával megnyerte a Filmakadémia arany szobrát hétfő hajnalban.



A Tenet című film nem több mint egy hete már eredményesen szerepelt: BAFTA-díjat nyert a vizuális effektekért. Menyhei Szabi (
Saby Menyhei - Artist) Kecskeméten született és rajztanárként kezdte pályafutását, mindig nagyon jó kézügyessége volt. Néhány év itthoni munka után jelentkezett Londonba, ahová – meglepettségére – fel is vették. Egy év után pedig , mivel munkájával maradéktalanul elégedettek voltak, kérdés sem volt, hogy meghosszabbítják a szerződést. Ennek már bőven több mint 10 éve, azóta pedig a legelismertebb hollywoodi produkciókon dolgozott, mint például a Star Wars vagy Marvel filmek, Harry Potter, Inferno és még rengeteg más kasszasiker.

A Szabival készült interjú hamarosan érkezik – írta
Facebook-oldalán Bács-Kiskun megye önkormányzata.
 

Kövessen minket a Facebookon is!