Helyi hírek 2021. április 29. 10:00

Megújul a Páka Vadásztársaság vadászháza

Megújul a Páka Vadásztársaság vadászháza
A Páka Vadásztársaság több, mint 10 éve épített vadászházat Kiskunfélegyháza közigazgatási határa mellett. A 2007-ben épült favázas szerkezetű, hőszigetelt épület a (jelenleg) 45 fős társaság számára fontos helyszín, hiszen például itt történik a vadászat előtti eligazítás, a vadászat utáni teríték és szétosztás. Az épület ezen kívül otthont ad a vadászok hagyományosan megtartott eseményeinek: majális, családi napok, a Hubertus-napi összejövetel, vagy az évente kétszer megrendezett közgyűlés.



Mivel a ház ennyire központi szerepet játszik a társaság életében, különösen fontos, hogy megfelelően felszerelt, s minden tekintetben kellően kényelmes, modern és minél könnyebben fenntartható legyen. Ez a folyamatosan fennálló igény vezetett oda, hogy 2019-ben a társaság célba vett egy, a szokásostól merőben eltérő zsákmányt, amely igazi nagyvadnak ígérkezett: első ízben nyújtottak be pályázatot.



A Kiskunok Vidékéért Egyesület LEADER Helyi Akciócsoport közreműködésével meghirdetett Turisztikai szolgáltatások erősítése a térségben (Pályázati felhívás kódja: VP6-19.2.1.-50-6-17) pályázat segítségével megvalósítottak egy 22 panelből álló napelem-rendszert, beszereztek egy vadhűtőkamrát és egy új hűtőládát.



A hűtőkamra nemcsak a saját, hanem a külföldi vendégek részére megrendezett vadászat utáni terítékben is szerepet játszik. Az ide látogató vendégvadászok örömmel visznek haza fotókat az általuk leterített vadakról, ám 2-3 napos itt tartózkodásuk alatt eddig nem volt hol tárolni a zsákmányt, hogy a vadászat végén egyben tudják lencsevégre kapni a terítéket.



A beszerzett vadhűtő 20-30 őz tárolására is alkalmas. A sikeres vadászatok utáni feldolgozott vadhús tárolásáról pedig egy új hűtőláda gondoskodik. A vadászház villanytermelését a 22 paneles napelem teszi lehetővé.



A Páka Vadásztársaság egy összetartó, családias közösség, a fő céljuk pedig továbbra is az egyesületük jólétének folyamatos megtartása, fejlesztése.

Kisházi Judit
Kiskunok Vidékéért Egyesület
 

Kövessen minket a Facebookon is!