Helyi hírek 2021. május 7. 10:00

Hamarosan csobbanhatunk

Hamarosan csobbanhatunk
Április 26-án jelent meg az a kormányrendelet, amely 4 millió beoltotthoz köti többek között az uszodák megnyitását. Kelemen József fürdővezetőt arról kérdeztük, hogyan készülnek a küszöbön álló lehetőségre.

– Nehezen lehetett az elmúlt időszakban bármit is előre tervezni, így a váratlannak mondható bejelentést megelőzően eldöntöttük, hogy a jelenleg is üzemelő beltéri úszómedence kötelező karbantartását a strandszezont megelőzően elvégezzük. Így a nyári időszakban remélhetőleg zavartalanul tudjuk a fürdőt a strandolók rendelkezésére bocsájtani. A leállással olyan műszaki problémákat is meg akarunk oldani, amelyek több időt vesznek majd igénybe, mint egy egyszerű medencetakarítás és üzem közben nem megoldható a kivitelezésük.



Május 25-ére tervezzük a félegyházi uszoda nyitását, de – amennyiben a jelenleg fennálló műszaki problémákat sikerül megoldani – erre akár korábbi időpontban is sor kerülhet. Ezt követően – a vonatkozó kormányrendeletnek, illetve módosításának megfelelően – a fürdőt versenysportolók (18 év alatt edzőikkel együtt) látogathatják. Nem sportolóknak védettségi igazolvány szükséges. Ezt a személyazonosságot bizonyító igazolvány egyidejű felmutatásával tudjuk a pénztárnál elfogadni. Amennyiben változnak az előírások, természetesen azokat figyelembe fogjuk venni. A nyitást követően a bérletekben a lejárati dátumnak megfelelően kompenzáljuk a kiesett időszakot, tehát elfogadjuk az időközben lejárt bérleteket is.



A strandot június 1-jével tervezzük megnyitni.

Fotó: Seres Attila
 

Kövessen minket a Facebookon is!