Helyi hírek 2021. május 3. 14:00

Könyvtársarok – Újra nyit a városi könyvtár

Könyvtársarok – Újra nyit a városi könyvtár
Május 4-étől, keddtől újra látogatható a Petőfi Sándor Városi Könyvtár a 194/2021. (IV. 26.) Kormányrendelet hatályba lépését követően. 18 éven felüliek csak védettségi igazolvánnyal, 18 éven aluliak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében léphetnek be az intézménybe. A könyvtárosok kérik, hogy használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket, ügyeljenek a távolság tartására és javasolják a szájmaszk viselését.

A védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők továbbra is használhatják a Könyvátadó Pont szolgáltatást, vagyis a könyvek, folyóiratok iránti igényt, a kívánságlistát leadhatják telefonon (76/461–429/12-es mellék) vagy e-mailben ([email protected]). Az olvasók az összeállított könyvcsomagért előre egyeztetett időpontban mehetnek az intézmény főbejáratához.

A kölcsönözött könyveket a könyvbedobó rendszerbe juttathatják vissza, amelyet naponta többször ellenőriznek a könyvtárosok. A könyveket elkülönítve tárolják, majd ózongenerátorral fertőtlenítik.

Változik a könyvtár nyitvatartása. 18 óra helyett 17 óráig vehetik igénybe a bibliotéka szolgáltatásait. Az internetes részleg, valamint az Ifjúsági sarok zárva tart.

Május 13-án, csütörtökön 17 órakor kezdődik a Hattyúházban az idei évi első, személyes részvételű rendezvény. A Földrajzi Szabadegyetem sorozat újabb, Petőfi nyomában a Kárpát-medencében című képes-vetített előadását dr. Tarjányi József tartja meg. Az érdeklődők a programon előzetesen igényelt, ingyenes látogatói jeggyel vehetnek részt.
 

Kövessen minket a Facebookon is!