Helyi hírek 2021. május 10. 08:00

Szeptemberben már a felújított iskolában kezdenek a művészeti iskola növendékei

Szeptemberben már a felújított iskolában kezdenek a művészeti iskola növendékei
Jó ütemben halad a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola épületének felújítása. A szeptembert már az új zeneiskolában kezdik a növendékek. Kis-Fekete Vilmos, az intézmény igazgatójának társaságában betekinthettünk az építési területre, ahol már körvonalazódik az intézmény új környezete. Az igazgató büszkén mutatta az iskola központi szenzációját: a koncerttermet, ami már beléptünkkor megmutatta akusztikai tökéletességét.



– Egy komoly mérnöki terv szerint halad a nagyterem építése. Egy akusztikai burkolaton dolgoznak jelenleg a szakemberek. A hangelnyelők már fent vannak, ezekre jön még egy faburkolat. Így érik el a kívánt célt. A burkolat mellett a nyílászárók, sőt, még a függöny is ezt segíti. A cél, hogy adott esetben egyetlen hegedű játékát is tökéletesen hallja a közönség hangosítás nélkül, teljesen kizárva az utcazajt – részletezte Kis-Fekete Vilmos.



A művészeti oktatás mellett nem titkolt cél egy komolyzenei koncertbázis kialakítása, ahol klasszikus zenei csemegéket élvezhet az érdeklődő közönség. Az igazgató arról is beszámolt, hogy az iskola épületében mindennek helye lesz ezután. A gyakorlótermek száma megsokszorozódik, külön helyiségek állnak rendelkezésükre ezek után a fúvósoknak, vonósoknak.



Lesznek raktárhelyiségek, ahol tárolni lehet a hangszereket. Az épület teljes egészében akadálymentesített lett, sőt, az udvarban mozgássérült parkoló is helyet kapott, ahonnan lifttel bárki meg tudja majd közelíteni a szaktantermeket. A nyár tervei közé tartozik a gyerekekkel megismertetni az épületet, hogy ősszel már ismerősként vegyék birtokba a tantermeket, gyakorlókat.



Kis-Fekete Vilmos végezetül hozzátette, hogy amennyiben a járványügyi helyzet azt lehetővé teszi, folytatnák a tavaly elkezdett, nagy sikerű térzenei koncertsorozatot. Reményeik szerint júniusban erre már sor kerülhet.

Z. A.
 

Kövessen minket a Facebookon is!